Medya
18 Mayıs 2021 10:30 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2021 12:14

"102 müzisyen intihar etti" iddiası yalan mı? Milliyet yazarı gerçeği açıkladı

Pandemi tedbirleri gerekçesiyle bir yılı aşkın süredir çalışamayan ve gerekli desteği alamayan 102 müzisyenin intihar ettiğine ilişkin iddiaya yönelik tartışmalar sürüyor.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bugünkü yazısında "pandemi nedeniyle 102 müzisyen intihar etti" iddiasına değindi.

"Değil 102, bir müzisyen bile işsiz ve parasız olduğu için intihar etmişse elbette ki önemsenmeli" diyen Eyüboğlu, "O yüzden bu konuda sayı veren müzisyenler sendikası ve dernek başkanlarıyla konuştum, değil 102, intihar eden 12 müzisyenin bile ismini veremedi hiçbiri. Peki, nereden çıktı bu sayı diye sorduğumda da verdikleri yanıt aynıydı: “Sağdan soldan bize gelen duyumlar." dedi.

İddianın kaynağı olan milletvekiline dikkat çeken Eyüboğlu, "Pandemide müzisyenlerin intihar ettiğine ilişkin iddiayı ilk dile getiren CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Taşcıer’di. Milletvekilinin pandemide 100 civarında müzisyenin intihar ettiğini açıkladığı tarih 16 Eylül 2020. Pandemi yüzünden müziğin sustuğu ilk sekiz ayda 100 civarında müzisyen intihar ettiğine göre ikinci sekiz aylık dönemde bu rakamın ikiye katlanması gerekmez mi?" ifadelerini kullandı.

"İşsizliğin getirdiği maddi ve manevi yük daha da ağırlaşmasına rağmen, intihar eden müzisyenlerin sayısı niye aynı kaldı?" diye soran Milliyet yazarı, "İnsanlar nasılsa bu sosyal medya yalanını satın aldı, o sayıları güncellemeye gerek yok çünkü. Zerrin Özer’den sonra Gaye Su Akyol da sosyal medyada bu yalanı alıp, satanlar kervanına katıldı. Şarkıcı yedi kez alt alta “Pandemide 102 müzisyen intihar etti” diye yazdı. Siyasetçisinden şarkıcısına sosyal medyada ısrarla “Pandemide 102 müzisyen intihar etti” diye paylaşım yapanlar, lütfen kaynağınızı ve mümkünse 102 ismi açıklayın." şeklinde yazısına devam etti.

Eyüboğlu yazının devamında şunları dile getirdi:

"Sayenizde Türkiye öğrensin o müzisyenlerin kimler olduğunu.

Şayet siz de, “İntihar etti” dediğiniz müzisyenler kimler soruma, “Bizde liste yok. Aldığımız duyumlar öyle” diyen sendika ve dernek başkanları gibi, “Sosyal medyanın yalancısıyız” şeklinde yanıt verecekseniz, o zaman özür borçlusunuz kamuoyuna.

Hakkınız yok ‘sosyal medya yalanları’yla insanları kandırmaya, haksız yere müzisyenlerin intihara meyilli insanlar olduğunu topluma lanse etmeye..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN