Gündem
16 Eyl 2013 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:39

10 ZENGİN GAZETECİYE POLİS SORUŞTURMASI!

Mali Suçlar Araştırma Kurulu, 28 Şubat'ın sivil ayağıyla ilgili incelemeyi tamamladı.

Taraf Gazetesi bugünkü manşetinde, Mali Suçlar Araştırma Kurulu, 28 Şubat’ın sivil ayağıyla ilgili incelemeyi tamamladığını kullandı..

POSTMODERN DARBE GAZETECİLERE YARAMIŞ
Darbenin sivil ayağına ilişkin yapılan inceleme çerçevesinde, yaklaşık 100 şüphelinin, mal varlıkları mercek altına alındı. Bu kişiler arasında, TSK mensuplarının yanısıra, iş adamları, bürokratlar, yargı mensupları ve gazeteciler de var. Finans ayağı çerçevesinde malvarlıkları incelenen kişilerin yaklaşık 10’unu ise medya yöneticilerinin oluşturduğu öğrenildi.
 
LOJMANDAN VİLLAYA GEÇİŞ YAPMIŞLAR
28 Şubat darbesine destek veren ve ismi darbe ile birlikte anılan bürokrat, gazeteci, iş adamı ve paşaların tamamının mal varlıklarında “rutin” dışı artış olduğu belirlendi. Bu süreçte daha çok, gayrimenkul alımı gerçekleştiği belirlendi. Örneğin, darbe döneminde, Ankara’daki devlet lojmanlarında oturan bürokrat, TSK ve yargı mensubunun, bugün İstanbul’da boğaz manzaralı villa da veya lüks konutta oturduğu tespit edildi. Yine aynı kişilerin, büyük çoğunluğunun Ege kıyılarında değeri en az 1 milyon lira olan lüks yazlıkları bulunduğu belirlendi.

İŞTE TARAF’IN O MANŞETİ :