Gündem
15 Kas 2017 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:16

10 Kasım'ı ti'ye almıştı! Turgay Güler'in İzmir Marşı sosyal medyayı salladı!

Güneş gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Ülke TV kanalında katıldığı canlı yayında İzmir Marşı’nı söyledi.

Erdoğan'ın Atatürk ve Atatürkçülük açıklamalarından sonra medyada Atatürk açılımı yeni bir boyut kazandı. Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve Ülke Tv Sıradışı Tarih programının sunucusu Turgay Güler canlı yayında İzmir marşını okudu.

CHP’nin Atatürkçülüğünün yorumladığı programda İzmir Marşı'nı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi okuduğunu söyleyen Turgay Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu programa davet ederek ‘Hangimiz daha iyi okuyoruz, gel millet karar versin’ dedi. Güler ayrıca, "İzmir Marşı'nı söylemek dünyanın en kolay işi" ifadelerini kullandı.



Güler, geçtiğimiz yıllarda canlı yayında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili "9'u 5 geçe 'hazır ol’a geçmedim, durumum nedir?" diye sormuştu.

“İBRET NAZARIYLA İZLİYORUM”

Ülke TV'de yayınlanan Sıradışı Tarih programında İzmir Marşı'nı okuyan Turgay Güler’e tepki gecikmedi. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Vaktiyle 'Mustafa Kemal düşmanlığını müesses hale getirmenin faydası yok. Kamalizm ile mücadele edilmeli' dediğimde beni 'yeteri kadar sert' bulmayan arkadaşların şimdi dağlarda açtırdığı çiçekleri ibret nazarıyla izliyorum.”



ERDOĞAN: ATATÜRK'Ü MİLLETİMİZDEN KAÇIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Kasım'da Beştepe'de düzenlenen Atatürk'ü anma töreninde, "Birileri çıkmış biz Atatürk'e Atatürk dedik diye bir sürü senaryo yazıyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise bizim bunu dememizden daha doğal ne olabilir. CHP gibi bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin tüm önemli tarihleri gibi 10 Kasım'ları da artık bu anlayışla değerlendirmeli, Atatürk'ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yadediyorum" demişti.