Gündem
11 Nis 2011 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:13

1. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ VERİLDİ...

1. Ulusal Antalya karikatür yarışmasının ödül töreni 9 Nisan Cumartesi günü, Antalya'da Antalya Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı

Ödül töreni öncesi yarışma karikatürlerinden oluşan serginin açılışında kurdelayı; Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı Mustafa Akaydın, kültür müdürü Adem Akyürek, yarışma jürisi adına Cihan Demirci ve gazeteci Deniz Som'un eşi Harika Som kesti. Sergi açılışı sonrasında ödül törenine geçildi.

Törende ilk konuşmayı bu yarışmada küratörlük de üstlenen jüri üyesi Cihan Demirci yaptı. Yarışma hakkında bilgiler verip  karikatür sanatı üzerine de konuşan Cihan Demirci konuşmasının bir bölümünde; ''Antalya'da bir zamanlar Karikatür Sokağı bile vardı. Uzun yıllardır karikatürden uzak duran bu kent geçen yıl gerçekleşen Oğuz Aral'ı anma gecesi ve sonrasında oluşan bu yarışmayla yıllar sonra karikatürle yeniden buluştu. Bu kentin adını taşıyan ulusal bir karikatür yarışması olması çok önemli. İlk yarışmanın konusu Antalya'nın turizmin başkenti olması nedeniyle turizmdi. Belediye destek verdiği sürece yarışmanın devam etmesini istiyoruz. Her yıl farklı bir konuyu ön plana çıkaracağız. Özellikle genç ve yeni çizerlerin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle gelecek yıl yarışmayı 18 yaş altı ve üzeri olmak üzere iki kategoride gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Ödül töreninde ilk önce Jüri Özendirme ödülleri verildi. Genç ve yeni çizerlerin fazla katılımı nedeniyle sonradan konulan bu ödülü kazanan 3 çizer arasında Ali Süvarioğulları 14 yaşında olmasıyla dikkat çekti. Daha sonra Başkan Mustafa Akaydın, yarışmanın birincisi Aşkın Ayrancıoğlu'na 2 bin 500, ikinci Ali Herkül Çelikkol'a 2 bin ve üçüncü Mehmet Selçuk'a bin 500 liralık ödül çeki ile plaketlerini sundu.

Yarışma birincisi Sinop'tan Aşkın Ayrancıoğlu mazereti nedeniyle ödül törenine katılmayınca ödülünü onun adına Kürşat Zaman aldı. Antalya Baro Başkanı Zafer Köken de yarışmada mansiyona layık görülen Mehmet Zeber ve Mehmet Kahraman'ın biner liralık ödül çeki ile plaketlerini verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü'nü kazanan Kürşat Zaman da plaketini Başkan Akaydın'ın elinden aldı.

Yarışmanın diğer özel ödülü olan Deniz Som Özel Ödülünü ise Sakarya'dan İlker Sermi kazandı ancak törene katılamadığı için ödülü daha sonra kendisine iletilecek. "Deniz Som" adına konulan özel ödül nedeniyle ödül törenine geçen yıl 15 Ekim'de yitirdiğimiz Deniz Som'un eşi Harika Som ve oğlu Haydar Can Som da katıldılar. 

mizahhaber