Gündem
21 Tem 2013 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

+1 TV'NİN YENİ HABER GENEL YAYIN YÖNETMENİ KİM OLDU?(MEDYARADAR/ÖZEL)

artı 1 TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ne kurum içinden bir isim atandı.. İşte o isim :

Mustafa Hoş’un kanal yönetiminin haberlere müdahale ettiğini gerekçe göstererek istifa etmesiyle boşalan artı 1 TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği’ne, televizyonun kuruluşundan bu yana Haber Müdürü olarak görev yapan Sedat Bakıcı getirildi.

artı 1 TV’de Cumartesi günü tüm kurum çalışanlarına terfisi duyurulan Bakıcı, televizyonun kuruluşundan bu yana haber müdürü olarak görev yapıyordu.

Bakıcı, yeni görevi tebliğ edildikten sonra yaptığı ilk haber toplantısında; bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi gerçeğin sesini duyurmaya devam edeceklerini söyledi. Bakıcı, haber toplantısında editoryal anlamda tamamen özgür ve cesur yayıncılık yapacaklarını, bunun en iyi kanıtının yayınladıkları haberler olacağını ve izleyicilerin de bunu göreceğini ifade etti.

Yazılı basının yakından tanıdığı bir isim

Artı Bir TVHaber Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilen Sedat Bakıcı, uzun yıllar yazılı basında çalışmayı tercih etti. Daha önce Günaydın, Sabah, TRT, HBB TV ve Star Televizyonu’nda çalışan Sedat Bakıcı, 10 yıla yakın bir süre Milliyet ve Posta gazetelerinde muhabir ve editör olarak görev yaptı. Bakıcı, 2003 yılında metrolarda ücretsiz dağıtılan ilk metro gazetesi olan İstanbul Metro Gazetesi’ni yayınlamıştı. Yeni Şafak Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü de yapan Sedat Bakıcı, son olarak İMC Televizyonu’nda Haber Müdürü’ydü. Sedat Bakıcı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Nisan ayında yapılan son olağan kongresinde Emeğe Saygı grubu adıyla liste çıkararak TGC başkanlığına aday olmuştu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan 44 yaşındaki Sedat Bakıcı, Marmara Üniversitesi’nde Gazetecilik Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Medyada yakın dönemin panoramasını çıkartacağı kitabı üzerinde çalışan Bakıcı, yakında Siyaset Bilimi üzerine doktora eğitimine başlayacak.

MEDYARADAR/ÖZEL