Gündem
28 Haz 2010 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

1. TÜRKİYE ÖDÜLLERİ TÖRENİNDE GÖRÜLMEMİŞ SKANDAL! (MEDYARADAR -ÖZEL)

Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nun verdiği 1. Türkiye Ödülleri töreni garip uygulamalara sahne oldu.

Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu’nun 38 dalda verdiği 1. Türkiye Ödülleri töreni garip uygulamalara sahne oldu.

Kokteyl aşamasında meyve suyu ikram edilen törende ödüllerin “geleneksel” olarak tanımlanması konukları gülümsetti. Zira ödüller ilk kez veriliyordu.

Ödül töreninde ise büyük bir karmaşa vardı. Ödülü vermeye kimi zaman AKP’nin ilçe başkanı, kimi zaman da ilgili yöneticiler çıkıyordu. Törende herhangi bir sıralama yoktu ve törenin yapıldığı Dolmabahçe Sarayı’nın bağlı olduğu Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de “halk ödülünü” alıyordu. Halk adına Şahin’e bu ödülü kimin verdiği ise anlaşılamıyordu.

Törende ilk ödüllerin basın alanında verileceği açıklanmasına rağmen saat 19’da başlayan törende basın mensuplarına sıra ancak saat 22’de gelebildi. Ali Kırca, Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar ödüle layık görülen isimlerdi. ‘En iyi televizyon’ dalına ise Fox TV layık görülmüştü. Ali Kırca ödülünü kendisi almaya gelmişti. Mehmet Ali Birand ve 32. Gün adına Rıdvan Akar, Arena ve Uğur Dündar adına da Mine Özbek gelmişti. Fox Haber Genrel yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de ödül töreninde hazır bulundu.

Basına verilecek ödüllerin gecikmesi üzerine gazeteciler topluca ertesi gün de çalışacaklarını veya işleri olduğunu belirterek ödüllerini almak istedi. Bunun üzerine basına verilecek ödüller saat 22’de dağıtılmaya başlandı. Ancak 32. Gün adına ödülü almaya gelen Rıdvan Akar’a ödül verilmeyerek bekletildi.

Akar’ın neden basın mensupları ile birlikte aynı sıralamada ödülü alamadığına ilişkin sorusu üzerine gerçek ortaya çıktı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e “halk ödülü” yerine Mehmet Ali Birand’a verilmesi gereken ödül  verilmişti.

Şimdi arabanın geriye dönmesi bekleniyordu. Bunun üzerine saat 23’ü geçtikten sonra Akar’ın ödül törenini terk edeceğini bildirmesi üzerine 32. Gün’ün ödülü verildi. Ancak Akar’ın elindeki ödülde de Mehmet Ali Şahin’in ismi vardı.

Rıdvan Akar bu skandalı törende ifşa etmemek için teşekkür konuşmasını yaparak aşağı inmişti ki bu defa da Meclis Başkanı Şahin’in koruma ve çalışanlarının araba gelinceye kadar Dolmabahçe Sarayı’nın terk etmemesi ısrarı ile karşı karşıya kaldı. Rıdvan Akar’ı bindiği taksiye kadar takip eden Meclis çalışanları ısrarını son ana kadar sürdürdü. Şimdi Mehmet Ali Şahin’in ekibi ödülün peşinde. Bakalım Rıdvan Akar ödülü iade edecek mi?

MEDYARADAR -ÖZEL