1 milyon kişiyi kapsayacak: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı…

Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitleneceği açıklanırken söz konusu düzenleme 1 milyon esnaf ve tüccarı kapsayacak. Yasal düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak. İşte tüm detaylar…

1 milyon kişiyi kapsayacak: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı… - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitleneceğini açıklarken, düzenleme 1 milyon esnaf ve tüccarı kapsayacak. Sabah'ın haberine göre, yasal düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak. İşte tüm detaylar…

116
1 milyon kişiyi kapsayacak: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı… - Sayfa 2

9 BİN GÜN OLARAK UYGULANIYOR

Prim reformuyla emekli aylığı da yüzde 20 artacak. Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında reform adımları devreye girecek.

216
1 milyon kişiyi kapsayacak: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı… - Sayfa 3

4A olarak tanımlanan işçi, 4C olarak tanımlanan memurlar için prim ödeme gün sayısı 7 bin 200, 4B olarak tanımlanan yani işverenler için ise bu süre 9 bin gün olarak uygulanıyor.

316
1 milyon kişiyi kapsayacak: 5 yıl erken emeklilik fırsatı! Düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıktı… - Sayfa 4

Yasal düzenlemeyle 4B kapsamına giren işverenlere yönelik istihdam sayısına göre kriterler belirlenecek. Bakanlık küçük esnafı, tüccarı daha az primle emekli edecek model üzerinde çalışıyor. Yapılacak çalışmayla esnafın, emeklilik için gerekli prim gün sayısının SGK'lılarla eşitlenmesi öngörülüyor.

416