Gündem
01 Mayıs 2019 13:06 Son Güncelleme: 01 Mayıs 2019 13:13

1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis müdahalesi! Gözaltılar var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'tan ve Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruplara polis izin vermedi, 46 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları için kortejlerin alana yürüyüşü sürüyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüş ve mitinglerle kutlanıyor. İstanbul’da kutlamaların adresi bu yıl da Bakırköy... Kutlamaların yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise polis bariyerleri konuldu. Valiliğin kutlamalara kapattığı Taksim'de ise çelik bariyerlerle adeta duvar örüldü. En son 1 Mayıs 2012’de miting yapılan Taksim’e çıkan birçok yol ve sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Sabah işe gitmek isteyenler polis engeliyle karşılaştı. Birçok kişi uzun süre polisleri ikna etmeye çalıştı. Bazı kişiler iş yerlerine gidemeyince evinin yolunu tuttu, bazıları ise farklı güzergâhlardan iş yerlerine ulaşmaya çalıştı. Otobüs ve metrobüs olmadığı için mağdur olduklarını belirten çalışanlar, işyerini aradıklarında ise yetkililerin ‘Bir şekilde gelmeniz lazım’ dediklerini aktaran çalışanlar, saatlerce yürüdüklerini söylediler.

TURİSTLER BAVULLARIYLA YÜRÜMEK ZORUNDA KALDI

Otellerine gitmek için polis arama noktasından geçmek zorunda olan turistlerin üzeri ve bavulları tek tek arandı. Otellerinden havalimanına gitmek isteyen turistler ise araç bulamadı. Bavullarıyla birlikte Dolapdere istikametine yönelen turistler uzun süre yürümek zorunda kaldı.

İstanbul'un 6 ilçesinde bazı noktaların üzerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle devlet hava araçları dışındaki helikopterlerin uçuşları yasaklandı.

NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda, 1 Mayıs günü 06:03 ile 20:00 saatleri arasında İstanbul'un;

Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı,
Şişli ilçesi Mecidiyeköy,
Fatih ilçesi Saraçhane,
Beşiktaş İlçesi Dolmabahçe Meydanı,
Kadıköy ilçesi İskele Meydanı,
Bakırköy ilçesi Cumartesi Halk Pazarı Miting Alanı ve çevresinde devlet hava araçları dışında helikopter uçuşlarına izin verilmeyeceği duyuruldu.

TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYEN GRUPLARA MÜDAHALE

Beşiktaş'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla slogan atarak Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruptakilere müdahale edildi. Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru slogan atarak ilerleyen bir grup, bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.

Polisin dağılın uyarını rağmen yürümek isteyen yaklaşık 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İNŞAAT İŞ ÜYELERİ DE GÖZALTINA ALINDI

İnşaat İş sendika üyelerinin 1 Mayıs gerekçesiyle Şişli Cevahir AVM’den başlattığı yürüyüş emniyet güçleri tarafından engellendi.

ZİNCİRLİKUYU'NDA MÜDAHALE

Zincirlikuyu'dan Taksim'e yürümek isteyen 8 kişiye polis izin vermedi. Taksim'e gitmek istediklerini söyleyen 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

BEYOĞLU'NDA 2 GÖZALTI

Beyoğlu'nda Divan Kavşağı’nda polis bariyerlerinin önüne gelen biri kadın iki kişi elindeki dövizi açarak slogan atmaya başladı. Çevredeki polisler tarafından müdahale edilen iki kişi plastik kelepçe takılarak gözaltına alındı.

TOPLAM 46 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekiplerin müdahalesi sonucu Şişli'de 9, Beşiktaş'ta 35 olmak üzere toplam 46 kişi gözaltına alındı.