Magazin
22 Mar 2018 12:25 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

Ünlü sanatçı Zuhal Olcay hapis mi yatacak? İşte alınan karar...

Sanatçı Zuhal Olcay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sinema ve tiyatro oyuncusu-sanatçı Zuhal Olcay hakkında 5 Ağustos Cuma akşamı Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma aralık ayında tamamlandı.

7 Ağustos tarihinde ‘155 Polis İmdat' ihbar hattına yapılan şikayet üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nce sanatçının şarkı söylediği gecenin video görüntüleri incelenip düzenlenen evrakla birlikte Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

İstanbul Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, Zuhal Olcay'ı suçlu buldu. Mahkeme, Zuhal Olcay'a 1 yıl ceza verdi. İyi hal indirimi ile cezayı 10 aya düşüren mahkeme, daha önce kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesi ile sabıkalı olan Olcay'ın bu cezasını ertelemedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEMİŞTİ
Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda sanatçının söylediği şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığı ve şarkı söylerken Cumhurbaşkanı'na yönelik el işareti yaparak alenen hakaret ettiği iddia edilmişti.

Zuhal Olcay, ifadesinde “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkıyı “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumladığını kabul ettiğini söylemişti. Olcay, yaptığı el hareketinin Cumhurbaşkanına hakaret ile bağdaşmayacağını beyan ederek suçlamaları kabul etmemişti.