Gündem
13 Mar 2018 17:14 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:05

ZONDEF’ten Diriliş Karatay'a destek!

Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) kahvaltıda sinemaya uyarlanan Direniş Karatay kitabının Zonguldaklı yazarı Selman Kayabaşı ile buluştu.

9 Mart’ta vizyona giren ve Selman Kayabaşı tarafından kaleme alınan “Direniş Karatay” kitabından beyaz perdeye uyarlanan filmin hikayesini, proje tasarımını ve yazarlığını yapan Selman Kayabaşı, ZONDEF başkanları ve komisyonlar bir araya geldi.

Büyük bir katılımla gerçekleşen buluşmada Selman Kayabaşı film ve yakın tarih hakkında da bilgiler verdi.

Kayabaşı, “Tarihimizle ilgili birçok şeyi eksik veya yanlış biliyoruz. Bizler bu filmde eksik bilinenleri dile getirip özellikle gençleri bilinçlendirmeye çalıştık. Biz hep bir imparatorluk yıkılıp biri imparatorluk yerine geçti diye biliriz oysaki değişen hanedanlar yani ailelerdir .Devletler değişmezler. İşte burada da bu mesajı vermeye çalıştık .Ayrıca burada birbirine kenetlenmiş bir federasyon görüyorum. Beni hep başkan şehrin federasyonları davet ederlerdi. Acaba Zonguldaklılar da davet edecekler mi diye düşünürdüm. Oysa burada görüyorum ki çok iyi örgütlenmiş ve birbirine sıkı sıkıya sarılmış güzel Zonguldaklı yürekler görüyorum.Başta ZONDEF Genel Başkanı Gurbet Altay’ı ve ekibini tebrik ederim..” dedi.



ZONDEF genel başkanı Gurbet Altay, "Bizler Zonguldaklı değerlerimizle gurur duyuyoruz.Selman bey gençlerimize güzel örnek olması ayrıca gururumuz. Bizler ZONDEF olarak Selman bey gibi değerlerimizi ortaya çıkarıp onları önce bizler tanıyacağız ve tüm dünyaya da tanıtacağız inşallah. Şunu biliyoruz burada olan Selman Kayabaşı kardeşimiz gibi, uzun yıllar basın sektöründe yer almış Ahmet Çelik kardeşimiz gibi birçok değerimiz var.



Gelişmişlik kültür ile doğru orantılıdır.Bizler de kültürümüz adına ne gerekiyorsa yapacağız.Allah nasip ederse daha birçok değerimizi sizlerle buluşturacağız. Marifed iltifata tabiidir. Selman kardeşimizi dinledikçe ne kadar eksik olduğumuzu gördük. Öğrenmenin yaşı yok.Bizler ZONDEF olarak her zaman Selman Kayabaşı’nın yanındayız.Filmi isledikten sonra gördük ki gerek konusu, mesajları gerekse çok hareketli sahneleriyle her kesimin severek izleyeceği bir çalışma.Buradan önce tüm Zonguldaklılara ve ardından tüm Türkiye’ye sesleniyoruz.Yabancı filmler gişe rekoru kırar da bizim tarihimiz için yapılan filmler kırmaz mı! Haydi tarihimizi öğrenmeye ve de gençlere öğretmeye..Böyle bir yapıtın yapılmasında emeği olan herkese çok teşekkür ederiz.Biz şunu çok iyi biliyoruz.Gelecek geçmiştedir." dedi.

Buluşmanın ardından topluca Diriliş Karatay filmi izlendi.