Gündem
06 Eki 2015 12:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Zekeriya Öz'ün Nedim Şener'den tazminat talebine ret!

Eski savcı Zekeriya Öz’ün gazeteci Nedim Şener’den talep ettiği tazminat talebine mahkemeden cevap geldi.

Gazeteci Nedim Şener köşe yazısında Zekeriya Öz ile ilgili ‘Utanmasını bilmeyen savcı’ başlıklı bir yazı yazdı. Eylül ayında yazılan bu yazının ardından Zekeriya Öz’ün avukatları dava açtı. Öz, Nedim Şener’den 30 bin TL tazminat talebinde bulundu. Mahkeme, davanın ‘ispat edilmemesi’ nedeniyle reddine karar verdi.

Dava Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davalı Nedim Şener davaya katılırken, yurtdışında bulunan Zekeriya Öz’ü avukatları temsil etti.

Öz’ün avukatları söz konusu yazı ile müvekkillerinin kişilik haklarının zedelendiğini belirterek tazminat davasının kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Şener’in avukatı Nurcan Bayraktar ise,  müvekkillerinin tutuklandığı Oda TV soruşturmasının Zekeriya Öz tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.

Avukat Bayraktar, “Davacı hukuktan bahseder şekilde tweetler atmaya başlayınca, müvekillim de Oda TV davasında Öz’ün tutumunu eleştirecek şekilde yazı yazmıştır. Yazdığı yazı da kendi yaşadıklarının anlatımıdır. Zekeriya Öz meslekten çıkarılmış ve yurtdışına kaçmıştır. Davanın reddini talep ediyoruz” dedi.

Tarafların sözlerinin ardından mahkeme, davanın ‘ispat edilmemesi’ nedeniyle reddine karar verdi.(aljazeera)