Reklam PR
24 Haz 2016 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Zarakol İletişim'de üst düzey atama! Ünlü medya yöneticisi hangi göreve getirildi? (Medyaradar/Özel)

Türkiye'de iletişim sektörünün öncü ve köklü kuruluşlarından Zarakol İletişim Hizmetleri,deneyimli medya yöneticisini kadrosuna kattı.

Türkiye’de yazılı basının önde gelen kuruluşlarında uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan ve dijital medyanın gelişmesine öncülük eden Nurcan Akad, Zarakol İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Ana akım medyadaki başarılı yöneticilik kariyerinin ardından Türkiye'de dijital medyanın doğma sürecine güçlü katkılar sağlayan ve Türkiye’nin ilk tablet yayıncılığını ‘Zete’ ile hayata geçiren Nurcan Akad, Zarakol İletişim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine 20 Haziran 2016 tarihi itibarıyla başladı. 

Sektörde bir ilke imza atarak 2009 yılında ‘dijital hizmetler departmanı’ kuran Zarakol İletişim Hizmetleri, Akad’ın katkılarıyla önümüzdeki dönemde geleneksel ve dijital alanda bütünleşik iletişim çözüm sunma perspektifini daha da genişleterek, müşterilerinin bu alanlardaki tüm ihtiyaçlarına en etkin ve kapsamlı çözümleri sunacak.



Nurcan Akad’ın özgeçmişi

Yüksek öğrenimini ‘Kamu Yönetimi’ alanında yapan Nurcan Akad, beş buçuk yılını dijital yayıncı olarak geçirdiği 33 yıllık gazetecilik mesleğine Nokta dergisinin ilk çekirdek kadrosunda ekonomi muhabiri olarak başladı ve bir süre sonra Nokta’nın Ankara’da istihbarat şefi oldu. Daha sonra aralarında Hürriyet ve Milliyet’in de bulunduğu gazetelerde yönetici olarak çalıştı. 1989-1990 yıllarında Güneş Ankara Temsilcisi, 2002- 2004 yılları arasında Akşam Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Bu görevleriyle, ana akım medyada Ankara temsilciliği ve genel yayın yönetmenliğine yükselen ilk kadın gazeteci unvanını aldı.

Nurcan Akad, Ekim 2010’da basılı medyadan ayrılarak, medyanın dijital tarafında kendi işini kurdu. ‘zete’ ismi ile Türkiye’nin ilk özgün tablet gazetesini 2011 yılı Şubat ayında yayına sokan Akad, 2013 yılında zete’yi web ortamına taşıdı ve mobil uyumlu dijital gazetesini ilkeli ve dürüst habercilik anlayışıyla kısa sürede yabancı basının da referans gösterdiği itibarlı bir yayın organına dönüştürdü. Mayıs 2016 sonunda mobil uyumlu dijital gazete zete.com’u bir yayın grubuna devreden Nurcan Akad, dijital yayıncılık platformunda ekibiyle kurumlar için hazırladığı raporlar, kurumsal kitaplar, online newsletter ve dergilere devam edecek, Zarakol müşterilerinin bu tür ihtiyaçlarına da cevap verecek.

MEDYARADAR/ÖZEL