Polemik & Kulis
19 Kas 2014 13:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Zaman'dan yeni görüntüler! Ekrem Dumanlı muhabiri tokatladı mı?

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Yeni Akit muhabiri arasındaki tartışma gündeme damgasını vurmuştu.

Ekrem Dumanlı'nın TÜYAP kitap fuarının son günü kendisini Show TV muhabiri olarak tanıttığı ileri sürülen, Yeni Akit muhabiri Mehmet Özmen'e tokat attığı, Zaman standakilerin muhabirin gömleğini yırttığı ve tartakladığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Hükümete yakın gazetelerde, Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın Akit  muhabiri Mehmet Özmen'e tokat attığı iddiası dile getirilir ve Dumanlı'nın gazetecilik ve yöneticilik kariyerinin sona erdiği ilan edilirken; Zaman gazetesi, Kitap fuarındaki standın güvenlik kamerası görüntülerini yayımladı.

İşte o görüntüler ve Zaman gazetesinde yer alan haber:



Ekrem Dumanlı tokat attı yalanı

TÜYAP kitap fuarında pazar günü yeni kitabını imzalayan Dumanlı'nın yanına televizyoncu gibi gelen ve kimliğini gizleyen Özmen, provokatif sorularla ortamı gerdi. Sabah, Akşam gibi hükümet yandaşı gazeteler Dumanlı'nın Özmen'i sakinleştirmeye çalışmasına ilişkin görüntüsünü "tokat attı" diye sundu. AKİT muhabirinin provokatif saldırısına ilişkin ortaya çıkan görüntüler, Dumanlı'nın tokat atmadığını net biçimde ortaya koydu.

TOKAT YALANI

Provokatif tavır ve eylemleriyle tanınan Akit Gazetesi muhabiri Mehmet Özmen bu kez de TÜYAP Kitap Fuarında boy gösterdi. Özmen, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Tüyap Kitap Fuarı'nda okurlarının kitaplarını imzaladığı esnada provokatif soru ve tavırlarıyla olay çıkarmıştı. Yaşanan arbedenin ardından "İşte burası paralel örgüt! Paralel örgüt İstanbul'un merkezinde TÜYAP'ta!" diye haykıran Özmen, aslında oraya gelmesindeki niyetini açıkça belli etmiş oldu. Provokatör gazetecinin tahrik edici ve saldırgan hareketleri yandaş medyada görmezden gelinip, Ekrem Dumanlı'nın kavgayı engelleme girişimi çarpıtılarak tokat attığı şeklinde iftira atıldı.

YALANA DEVAM EDİYORLAR

İftira ve yalan haberde sınır tanımayan yandaş medyanın provokatör muhabiri Mehmet Özmen bununla da yetinmeyip, provokasyonlarına yandaş medyanın yayın organı A Haber'de devam etti. Ekrem Dumanlı'nın kendisine tokat attığını iddia eden Özmen, canlı yayınla bağlandığı haber kanalında hakaretlerine devam etti. Olayın iç yüzünü bilmeyen vatandaşları yanlış bilgilendirmeye çalıştı. Açıklamaların devamında ise iftiralarının dozunu artırdı. Hızını alamayan yandaş medya muhabiri, Hizmet Hareketi'ne mensup kişilere 'paralel örgüt ve terörist' dedi. Özmen, bu harekete mensup kişilerin İsrail'de ya da Pensilvanya'da yaşaması gerektiğini söyleyerek ahlak sınırlarını aşan cümleler kurdu. Özmen bağlandığı canlı yayında bile halkı hizmet hareketiyle mücadeleye çağıran provokatif ifadeler kullandı. Kendini mağdur gösterme çabasından vazgeçmeyen Akit Muhabiri, Gazeteciler Cemiyetinden ve Basın Konseyinden kendisine sahip çıkılmasını istedi.
Akit Muhabirinden sonra canlı yayına bağlanan yandaş Y.Şafak yazarı Cem Küçük de Ekrem Dumanlı ve Hizmet Hareketi'ne yönelik hakaret ve iftiralarda bulundu. TÜYAP Kitap Fuarına gelenlerin kim olduğunu bilmeden bilinçli olarak toplanıldığını iddia eden Küçük, konuşmasının tamamında tahrik edici ve saldırgan bir üslup kullandı.