Gündem
23 Tem 2014 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:29

Zaman yazarından operasyon tepkisi; Moraller nasıl, eğleniyonuz mu anam?

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan'dan Paralel operasyon için Ergenekon iddiası. Alkan'a göre bu hükümetin 'rövanş' arzusu.

 Cemaate yakın polis şeflerine yapılan operasyon Zaman yazarlarını yerinden sıçrattı. Bugün gazetede çıkan hemen her köşe yazısında o polis şeflerine övgü, hükümetin 'paralel' operasyonuna ise suçlamalar var.

Zaman Gazetesi'nin ağır toplarından Ahmet Turan Alkan da Paralel operasyonun Ergenekon'un rövanşı olduğu iddiasını ortaya attı. Hükümetin yeni ortakları için bu operasyonu yaptığını öne süren Alkan, "hükümet, şimdi onlara iktidar olma duygusundan küçük bir lokma tattırıyor" dedi.

ERGENEKON LOBİSİNİ TATMİN OPERASYONU

"Moraller nasıl; eğleniyonuz mu anam?" diyerek yazısına ilginç bir başlık atan Ahmet Turan Alkan, şu iddiada bulundu;

"Gözaltına alınanların teşkil ettiği kompozisyon, sanki öncelikle Ergenekon lobisini tatmin etmek için düzenlenmişe benziyor fakat hemen yanıbaşındaki vurgu da son derece açık; hükümet, kendisinin aleyhine soruşturma yürütmeye cür’et eden emniyetçilerden rövanş alıyor".

MESELE KANUNSUZ DİNLEME DEĞİL

Herkes pekâlâ biliyor ki mesele, amirlerinden habersiz ve kanunsuz dinleme yapan birkaç polis şefine gözdağı vermek değil. Kopartılan onca patırtıya rağmen bu operasyonlardan dramatik bir sonuç çıkacağını da zannetmiyorum. Hükümet, yeni tedarik ettiği iktidar oyuncaklarıyla orantısız güç kullanmanın nasıl bir keyif olduğunu keşfetmeye çalışıyor. Bir nevi deneme yayını yapıyor yani.

AZGINLAŞTIKLARI BİR DÖNEM BU

Meclis’teki AK Parti grubunun sorgulamasız desteğiyle çıkıveren “yasal olmayanlar kanunlar”, hükümeti yeni bir dönemin eşiğine getirdi. Gücün kontrol dışına çıkarak azgınlaştığı bir dönemdir bu; çünkü görünüşte yapılanlar, kanun kitabında sanki yeri varmış gibi görünmekte.

ERGENEKONCULAR DÜN ELLERİNİ OĞUŞTURDULAR

"Hasılı dün çok mutluydular ve olup biteni, “bizi sorgulayanlar sorgulanıyor; oh olsun!” havasında el oğuşturarak seyrettiler. Hükümet ise üzerine kâbus gibi basan Ortadoğu gündeminden bir an olsun sıyrılıp dikkatleri başka yere yönlendirme fırsatı buldu.