Polemik & Kulis
20 Kas 2014 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Zaman yazarından olay yazı! 'Erdoğan'a tapacaklar'

Zaman yazarı Ahmet Kurucan'a göre son dönemde AK Parti müslümanlığı oluştu ve yakında Erdoğan'a taparlarsa şaşırmamak lazım dedi.

17 Aralık sonrası AK Parti'nin inans esası noktası haline gelmeye başladığını savunan yazar, Hz. Nuh döneminde puta tapınmanın nasıl başladığını anlatan olayı köşesine taşıdı.

'ERDOĞAN'A TAPACAKLAR' İMASI

Gülen'in yakın isimlerden Ahmet Kurucan, " Siyaset inanç alanı haline geldi-geliyor ve böyle devam ederse gelecek. Allah muhafaza" diye yazdı.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Kurucan çok tartışılacak bir yazı kaleme aldı. "Dikkat! Siyaset, inanç alanı haline geliyor" başlıklı yazısının hedefinde AK Parti ve Erdoğan vardı.

AK Partililerin Erdoğan'a yönelik abartılı övgüleri yazısında yer veren yazarın ithamları yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek. 17 Aralık sürecinde lideri yüceltme bağlamında söylenen bazı sözleri böyle hatırlatıyor:

"TÜM YOLLAR ÖNCE ALLAH'A SONRA BAŞBAKAN'A ÇIKAR"

“…bizim ezeli ve ebedi liderimizdir… ona dokunmak ibadettir… Tüm yollar önce Allah’a, sonra Başbakan’a çıkar… Başbakanımız bizim için ikinci peygamberdir… Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider var... Başbakanımızın çıkacağı televizyon yere konmaz…”  ve daha neler. “Biz varsak siz varsınız, AKP iktidarı varsa istikrar var, yoksa yok” türü sözleri de aynı kategoride mütalaa edebilirsiniz."

Gülen'e hakaretlere ses çıkarılmamasına sitem eden yazar, kamuoyuna "pekala direkt Allah’a, Peygamber’e, inanç esaslarımıza taalluk eden mezkur söylemlerde neden kimse ses çıkarmadı?" diye soruyor.

"SİYASET İNANÇ ALANI HALİNE GELDİ"

Yazar asıl bombasını yazının sonuna saklıyor. "Kefenle siyasi mitinglere katılmanın altındaki aklı ve inancı düşünün" diyen yazar, putlara tapılan Nuh peygamber döneminden bir örnek veriyor.  Yazara kulak veriyoruz:

Bu kadar da olmaz demeyin. Bakın Nuh Peygamber’in (as) kavmi, yaptıkları işlerle kendilerine yararlılıkları dokunan 5 kişinin resimlerini, heykellerini yapıp şehrin bazı yerlerine asmışlar. Ta ki onları unutmayalım, gelecek nesiller de hatırlasın, minnetimizi, teşekkürümüzü bu yolla ifade edelim demişler. Bir-iki nesil sonra bu düşünce tamamen unutulmuş ve o 5 kişiyi ilah ittihaz etmişler. İşte ayet: “Sakın tanrılarınızdan vazgeçmeyin, Ved, Süva, Yegûs, Yeûk ve Nesr’i, bunlardan hiçbirini bırakmayın!” dediler.” (Nuh, 23) Ağır bir tespit mi olur bilmiyorum ama zaten hırsızlıktan israfa varıncaya kadar meşrulaştırıcı yorumlarla, iktidar imkânlarıyla oluşturulmaya çalışılan cemaat yapılanmasıyla AKP Müslümanlığı diyebileceğim nevzuhur bir anlayış türemeye başladı. Siyasilerin yukarıda örnekleri verdiğim beyanları da bu nevzuhur anlayışın itikadî esaslarını oluşturursa hiç şaşırmamalı. Siyaset inanç alanı haline geldi-geliyor ve böyle devam ederse gelecek. Allah muhafaza.