Gündem
04 Nis 2016 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:26

Zaman, Aydınlık, Millet ve Karşı muhabirlerine Cemaat gözaltısı

Cemaat'e yönelik soruşturmalarda 4 muhabir hakkında gözaltı kararı var.

Fethullah Gülen cemaatinin kayyum atanan  yayın organı Zaman gazetesinin güvenlik muhabiri Bayram Kaya, kayyum atandıktan sonra kapanan Millet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Değer Özergün ve Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt gözaltına alındı. Gazetecilerin gözaltına alınmasına neden olan soruşturmanın kapanan Karşı gazetesinin patronu Turan Ababey’in A Haber’de katıldığı bir programda, “Gazetenin baskı maliyetlerini Fethullah Gülen cemaati karşılıyordu” sözleriyle ilgili olduğu iddia edildi.

Millet’in ve Karşı’nın eski muhabiri Ufuk Köroğlu hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Köroğlu'nun yurtdışında olduğu için gözaltı işleminin uygulanamadığı öğrenildi. Köroğlu, sosyal medya hesabından İngilizce öğrenmek için yurtdışında gittiğini söyledi.

“Karşı Genel Yayın Yönetmeni de gözaltı listesinde” iddiası

Sözcü gazetesinin iddiasına göre Karşı gazetesinin sahibi Turan Ababey ve şimdi CHP milletvekili olan Eren Erdem gazeteden ayrıldıktan sonra, gazetenin kapanmadan önceki 3 gününde Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda oturan Kutlu Esendemir de gözaltı listesinde.

Aydınlık muhabiri de var

Turan AbabeyGözaltına alınan isimler arasında Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt'un olması dikkat çekti. Bozkurt'un Karşı gazetesi yöneticiliği yaptığı dönemle ilgili olarak suçlandığı öğrenildi. Operasyonları Mali Şube'nin yapması dikkat çekti. Bozkurt'un sabah 6'da evinden gözaltına alındığı öğrenildi. Gazeteci Bozkurt, Ergenekon davasında da hüküm giymişti.