Polemik & Kulis
08 Oca 2016 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Zafer Mutlu ünlü erkek dergisi Boxer'ı hangi genç yazara sattı?

Yayın hayatına ilk olarak 2004'te başlayan ve 2013'te okuyucuya veda eden popüler erkek dergisi Boxer, yeniden raflara geliyor.

Mutlu Dergi Grubu kurucusu Zafer Mutlu, yayın hayatına ilk olarak 2004 yılında başlayan ve 2013'te okuyucuya veda eden popüler erkek dergisi Boxer'ı sattı.

Derginin yeni sahibi ise Cumhuriyet gazetesinde söyleşi ve makaleler kaleme alan ve 7 ay boyunca Boxer'da da yazarlık yapan 22 yaşındaki Emir Ekşioğlu. Yazarlık yaptığı Boxer'ın dümenine geçen Ekşioğlu, Boxer'ı şirketin diğer hissedarı ve yakın dostu Mehmet Yalçınkayalar ile birlikte hazırlayacak. 

2004 yılında Mutlu Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'nun sahipliğinde yayın hayatına başlayan Boxer, Vatan Dergi Grubu bünyesinde çıkarılmıştı. 2013 yılında yayın hayatına ara veren dergi, kurulduğu günden itibaren Türkiye'nin en çok satan erkek dergileri arasında yer almıştı. 

Son olarak Mutlu Dergi Grubu'nun yaklaşık 1 yıl önce Japon devi Nikkei'ye satılmasıyla, derginin telif hakları satış sonrası isim değiştiren Nikkei Mutlu Dergi Grubu'na aitti. Nikkei, geçtiğimiz Haziran ayında da yaklaşık 1 milyar dolara Financial Times'ı satın almıştı.