Gündem
10 Mar 2015 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Basın Danışmanları Platformu’nda görev değişikliği

Basın Danışmanları Platformu, Mart ayı toplantısını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ev sahipliğinde Osmanlı Konağı’nda gerçekleştirdi.

Platform başkanlığını iki dönem yürüten Abdullah Arıdoru’nun AK Parti İstanbul İl Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlamasından dolayı boşalan başkanlık görevine,  Beykoz Belediyesi Basın Danışmanı aynı zamanda platform genel sekreterliği görevini yürüten Abdurrahman Cüneyd Fidancı seçildi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle kurulan Basın Danışmanları Platformu’nun her ay düzenlediği ‘Tecrübe paylaşımı’ toplantıları devam ediyor. Mesleki ortak sorunlara çözüm bulmak ve belediyeler ile medya kuruluşları arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla kurulan platformu ağırlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kurumlardaki basın danışmanlığının önemli ve etkin bir birim olduğunu belirterek, “Platformun çalışmalarını yakından takip ediyorum ve her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Bu vesile ile basın danışmanı olarak altı yıl hizmet veren Abdullah beye teşekkür eder, yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.
Görevi devreden Arıdoru ise başta kendisine altı yıl boyunca aile ortamında çalışma imkanı sunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu Platformun çatısı altında bir araya gelen basın danışmanı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Basın danışmanları birbirinin rakibi değil, bilakis birbirinin destekleyicisi olduğunu platformun çatısı altında toplanmakla göstermiş oldular. Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hiçbir şekilde siyasi fikir ve görüş ayrılığı içerisine girmeyerek, basın danışmanlarının işlerini daha başarılı yapmaları için elimizden geleni yaptık. Platform bundan sonra da başarılı işlere imza atacaktır. Bugüne kadar bizlere destek olan tüm basın mensupları ve  basın danışmanlarına şükranlarımı sunarım.”

Platform başkanlık görevine seçilen Beykoz Belediyesi Basın Danışmanı Abdurrahman Cüneyd Fidancı ise yaptığı konuşmasında, “Platformla en önemli amacımız, aynı görevi yürüten arkadaşlarımız için tanışma ortamı oluşturmak ve  sektördeki önemli isimlerle biraraya getirerek, bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımını sağlamaktır. Abdullah bey bugüne kadar dengeli, seviyeli, siyasi ayrım gözetmeden bir başkanlık görevi yürüttü. Kendisine teşekkür ediyoruz. Biz de arkadaşlarımızla birlikte çalışma çıtasını yükseltmek için hareket edeceğiz. Marmara Belediyeler Birliğiyle birlikte arkadaşlarımızın gelişimi için seminerler, konferanslar, eğitim programları düzenleyeceğiz. Basın danışmanı ve birimde çalışan tüm arkadaşlarımızın işlerini daha başarılı yapmaları için gayret göstereceğiz” diyerek, platformun yeni döneminin hayırlı olmasını diledi.



Abdurrahman Cüneyd Fidancı kimdir?

1976 Adıyaman doğumlu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunudur. 2000-2009 yılları arasında Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanlığı yapmıştır. 2010 yılından itibaren ise Beykoz Belediyesi Basın Danışmanlığını başarılı bir şekilde yürütmektedir. Kurucuları arasında bulunduğu Basın Danışmanları Platformu’nun genel sekreterliğinin ardından platform başkanlığına seçilmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.