Gündem
05 Ara 2016 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:13

Yılmaz Özdil'in köşe yazıları seyirciyle buluştu!

Özdil’in Sözcü’de kaleme aldığı, ünlü sanatçı Müjdat Gezen’in de 'Köşe Yazıları' adıyla sahneye koyduğu oyun, izleyicisiyle buluştu.

Oyunun ilk gösterimi önceki gün İstanbul Kadıköy'deki Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahnelendi. Çok sayıda farklı karakteri canlandıran Müjdat Gezen, oyunla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Dünyada ilk defa köşe yazılaryla ilgili tiyatro yapılıyor. Yılmaz Özdil'in üslubu zaman zaman köşe yazısı olmaktan çıkıp edebi bir öykü değeri taşıyor. Sait Faikler, Orhan Kemaller gibi…

O nedenle kelimelerde hata yapmak istemiyorum. Bu eserin interaktif bir yapısı var. Yılmaz Özdil, akşam bana iki yazı daha gönderdi. Biri Tarık Akan, diğeri Nasreddin Hoca ile ilgili. Onları da hemen oyuna ekledik.”

“EN GÜZEL POLİTİK TİYATRO”

Gezen ve Özdil hayranları salonu hınca hınç doldururken, Emre Tarduş, adlı izleyici, “İyi bir politik tiyatro örneği izledim. Özdil, her gün okuduğum başarılı bir kalem” dedi. 87 yaşındaki Hatice Kübra Ayas ise “Müjdat Gezen oyunlarının hiçbirini kaçırmam. Sözcü'yü de her gün okurum. Gazeteyi alınca önce birinci sayfasına bakar sonra arkasını çevirip Yılmaz Özdil'i okurum. Daha sonra diğer sayfalara geçerim” diye konuştu.