Medya
12 Oca 2018 15:48 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:56

Yılmaz Özdil'den Sözcü'ye çok sert Gökçek tepkisi: Köşeleri parsel parsel satıp...

Yılmaz Özdil, Melih Gökçek ile yapılan söyleşiye çok sert tepki gösterdi.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk basına konuşmayan Melih Gökçek ile konuşmuş, gazete de bu söyleşiyi manşetine taşımıştı. Gökçek o söyleşide Sözcü gazetesinde yazmak istedigini belirtmiş bu da günün konularından biri olmuştu.

Sözcü'nün sevilen yazarı Yılmaz Özdil hem o habere hem Gökçek'e çok sert tepki gösterdi. Özdil “Parsel parsel köşeler..." başlığını taşıyan yazısında gazetesinin yazı işlerine sert sözlerle yüklendi.

İşte Yılmaz Özdil'in bugünkü yazısı:

Melih Gökçek'in iktidar gücüyle namuslu insanlara saldırdığı günlerdi… Miting kürsüsüne çıktı, “ben Melih Gökçek isem, Uğur Dündar'a bu dünya dar gelmezse bana yazıklar olsun” diye haykırdı. Uğur Dündar'ı yalancılıkla suçladı, kendisine ve Akp'ye hakaret ettiğini, iftira attığını söyledi, açık açık tehdit etti.

*

O dönem, değerli ağabeyim Uğur Dündar'la birlikte Star Haber'deydik. Melih Gökçek'in miting konuşmasından sonra Uğur ağabeyin nasıl bir fiziki saldırı tehdidiyle karşı karşıya kaldığının, hangi güvenlik önlemlerini aldığımızın, bugüne kadar açıklamadığımız hangi badireleri atlattığının bir numaralı tanığıyım.

*

Soma'da taşeron katliamı yaşandı, 301 madencimiz göz göre göre ölüme gönderildi. “Bunlar olağan şeylerdir, fıtrattır” denildi. Asrın liderimiz Soma'ya geldi, vatandaşa yumruk attı. Asrın liderimizin müşaviri, protestocu madenciye tekme attı. Akp'nin enerji bakanı Taner Yıldız katliamdan sadece dokuz ay önce ramazan ayında taşeroncu patronla birlikte bu madeni gezmiş, iftar yapmış, ne kadar temiz çalışıldığını göstermek için “beyaz tulum” giymişti, örnek alınması gereken işletme olduğunu söylemiş, öve öve bitirememişti.

*

Vaziyet bu haldeyken, Yılmaz Özdil şehit madencilere hakaret etti dediler iyi mi… Yandaş medyada linç kampanyası başlattılar, linç korosunda başı Beyaz Tv çekiyordu. İki hafta boyunca aralıksız her gün, Melih Gökçek'in Beyaz Tv'sinde beni hedef gösterdiler, “Yılmaz Özdil niye öldürülmüyor” diyen bile oldu. Cep telefonuma ölüm tehditleri yağdı. Adıyla sanıyla tehdit eden polis bile vardı. Balyoz davasında tutuksuz yargılanan subaylar, Maltepe'deki arkadaşlarımın arkadaşları, bir ay boyunca evimin etrafında nöbet tuttular.

*
Abdülhamid'in torunu ortaya çıktı, kendisine “sultan” diye hitap edilmesini istiyordu, saltanat esnafı bir arkadaştı, internette dükkan açmıştı, tuğralı yüzük, padişah parfümü, püsküllü haneden fesi falan satıyordu, “parlamenter sistem canımıza yetti” diyerek, referandumda “evet” kampanyası başlattı, bir yandan Akp'yi şakşaklıyor, bir yandan padişah dedemin tapulu malı diyerek Boğaz'daki Suada'yı istiyordu.

*

Değerli ağabeyim Uğur Dündar'ın Halk Arenası'na konuktum, Müjdat ağabey gripti, gelemedi, telefonla katıldı, sultan arkadaşın mütevazı davrandığını, Büyükada'yı isteyebileceğini filan konuştuk, güldük.

*

Çok tuhaf bir linçle karşı karşıya kaldık, sultan'a belden aşağı küfürler ettiğimiz söylendi! Aslına bakarsanız sultan filan bahaneydi, referanduma kadar Halk Arenası yapılmasın isteniyordu, Halk tv'de bile ekrana çıkmayalım isteniyordu. En büyük saldırı Melih Gökçek'in Beyaz tv'sinden yapılıyordu. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek bizzat ekrana çıktı, Osmanlı'yı aşağıladığımı, şehitlere hakaret ettiğimi, ecdadımızdan utandığımı söyledi, “bu memleketin evladı olmadığımı” söyledi. Abdülhamit'in torunu olan arkadaş Beyaz tv'de ekrana çıktı, Müjdat ağabeyle beni açık açık hedef gösterdi.

*

Neticede, yobazın biri benzin bidonuyla geldi, 26 senedir tek kuruş almadan binlerce sanatçı yetiştiren Müjdat Gezen'in Atatürkçü kültür yuvasına, Sanat Merkezi'ne döktü, çakmağı çaktı, kundakladı.

*

Fetocuların iftirasıyla Sözcü gazetesi aleyhine feto davası açıldı, Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı çıkarıldı, Gökmen ve Mediha hapse atıldı. En büyük saldırılar yine Beyaz Tv'den yapıldı.

*

E dün bakıyorum…

Melih Gökçek bizim gazeteye manşet olmuş.

*

Sözcü gazetesine yazar olmak istediğini söylüyor.

*

“İktidar şımarıklığıyla namuslu gazeteciler aleyhinde şunları şunları yaptım, Sözcü'ye şöyle şöyle saldırdım, özeleştiri yapıyorum, bunları yapmamalıydım” dese, amenna… Öyle demiyor. Tam tersine, “Sözcü'de yazarsam farklı görüşler olmuş olur” diyerek, Sözcü'nün at gözlüğüyle yayın yaptığını, farklı görüşlere yer vermediğini söylüyor.

*

Bizim gazete de Melih Gökçek'i manşet yaptığı için övünüyor.

“Akp'nin dışladığı Melih Gökçek yaşadıklarını Sözcü'ye anlattı, Sözcü işte bunun için var” filan diyor.

*

Bravo hakikaten.

*

Benim bildiğim Sözcü, Akp yüzünden kovulanların gazetesiydi.

Akp'den kovulanların gazetesi değildi.

Demek yanılmışız.

*

Yazıişlerini tebrik ederim.

Köşeleri parsel parsel satıp, köşeyi dönersiniz gari.