Polemik & Kulis
11 Kas 2017 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:15

Yılmaz Özdil'den bomba Sözcü iddiası: Burak Akbay'a gazeteyi satması için kaç para teklif edildi?

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, patronu Burak Akbay'a gazeteyi satması için para teklif edildiğini iddia etti

Yılmaz Özdil, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'nda Sözcü gazetesiyle ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Sözcü’nün imtiyaz sahibi Burak Akbay’a gazeteyi satması karşılığında 150 milyon dolar teklif edildiğini söyleyen Yılmaz Özdil, “Gazeteyi satmadığı gün biz başımıza bunların geleceğini biliyorduk” dedi.

İşte Yılmaz Özdil’in açıklamaları:

"Sözcü davasının bu sürece denk gelmesi şaşırtıcı değil. Bunu ilk defa açıklıyorum. Biliyorum bundan rahatsızlık duyacak Burak Akbay. Bizim gazeteyi 150 milyon dolara satın almak istediler. Satmadı. Satmadığı gün biz başımıza bunların geleceğini biliyorduk. ‘Al parayı çekil’ dediler.

“FEHMİ KORU GELSEYDİ SÖZCÜ HAKKINDAKİ DAVA DÜŞECEKTİ”

Gökmen Ulu'nun hapse girmesine sebep olan olay nasıl başladı? FETÖ’cü Fehmi Koru’nun yazdığı bir iftira yüzünden. ‘Sözcü’nün sahibi FETÖ’cülerin okulunda yetişmiş’ dedi. Tanıklar geldi, ama Fehmi Koru gelmedi. O duruşmaya Fehmi Koru gelseydi, Burak Akbay hakkındaki dava da düşecekti. Yalanın kaynağı mahkemeye gelmediği için bizim dava sürüyor. Sırf bu dava uzasın diye tebligat yapmadılar, Fehmi Koru da gelmedi. Sözcü davası düpedüz FETÖ operasyonudur."

UĞUR DÜNDAR: İMZAMI ATIYORUM

Uğur Dündar da Yılmaz Özdil'in sözlerine destek vererek "Yılmaz’ın söylediği her şeye imzamı atıyorum. Sözcü’ye açılan dava en fazla FETÖ’yle mücadeleye zarar veriyor. Bize yapmadıklarını bırakmadılar. FETÖ’cülük iftirası üzerimizde kalmaz" dedi.