Gündem
20 Ağu 2014 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

Yılmaz Özdil Hürriyet'e veda etti, kimlerle görüşmeye gitti? (Medyaradar/Özel)

Hürriyet binasına giderek çalışma arkadaşlarıyla vedalaşan Özdil, şuan hangi gazetede görüşme halinde?

Hürriyet gazetesinde uzun yıllardan köşe yazarlığı yapan Yılmaz Özdil,15 Ağustos'ta kaleme aldığı "Başbakan kim olsun" başlıklı yazısının gazetede yayınlanmaması üzerine istifa etmişti.

Medyaradar'ın duyurduğu üzere Özdil, bugün Hürriyet binasına gitti, eşyalarını topladı ve çalışanlarla vedalaştıktan sonra binadan ayrıldı.

Bu haberimizin ardından Özdil cephesinde bir gelişme daha yaşandı. Yılmaz Özdil'in Hürriyet'ten ayrıldıktan sonra ilk adresi Sözcü oldu. Şuan Sözcü gazetesi patronu Burak Akbay, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ve Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'le görüşme halinde...

Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Bekir Coşkun'un ardından son olarak Uğur Dündar'ın gazetede yazması içi çağrı yaptığı Özdil'in görüşme sonrasında büyük ihtimalle Sözcü ile el sıkışması bekleniyor. 

Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'i böyle davet etmişti:

Okuduğunuz yazısı sansürlenince, değerli kardeşim Yılmaz Özdil istifayı basıp Hürriyet’ten ayrıldı.
Yılmaz gibi dimdik duran onurlu bir yazar için istifa, köşesinin gerçek sahipleri olan okurları ve onların gerçekleri öğrenme hakkı adına verdiği mücadelenin zorunlu aşamalarından biridir.

Geçmişte Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Özdemir İnce, Cüneyt Ülsever ve Oktay Ekşi gibi değerli dostlarım ve ben, o grupta maalesef aynı süreçleri yaşamak zorunda kaldık.

Türkiye’nin en çok okunan yazarının sansüre kafa kaldırıp ayrılması, medyamızın amiral gemisi Hürriyet için Titanic faciasıdır.

Hürriyet sansür ve teslimiyet buzdağına çarpmaktan kurtulamamıştır.

Yıllarca çalıştığım için çok üzülerek, içim yanarak söylüyorum:

Hürriyet artık Tayyip Erdoğan’ın yazmasına izin verdiği yazarların ancak otosansürle çalışabilecekleri “prangalı” bir gazetedir.

Geçmişin Hürriyet’i ile kıyaslandığında ise bırakın amiral gemisi olmayı, teslim bayrağını çekmiş ve ağır yarası nedeniyle su almaya başlamış sıradan bir teknedir.

Değerli kardeşimi bu alkışlanacak davranışı nedeniyle kutluyor, medyamızın yeni lideri Sözcü ailesi olarak kendisini heyecanla beklediğimizi duyuruyorum.

Gelişmeler Medyaradar'da olacak...

MEDYARADAR/ÖZEL