Polemik & Kulis
30 Haz 2017 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Yılmaz Özdil, Fatih Altaylı’ya cevabını Medyaradar’dan verdi! Çok aptalca bir yazı yazmış!

Fatih Altaylı, Yılmaz Özdil’i eleştireyim derken ters köşeye yattı. Medyaradar’a konuşan Özdil, Ferit Şahenk’e yaptığı göndermeyi, Aydın Doğan’a sanan Altaylı’ya sert çıktı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, dün köşesinde AK Parti döneminde el konulan ya da sahip değiştiren medya kuruluşlarını yazmış ve "yandaşlaştırıldılar" eleştirisi getirmişti. Özdil yazının bir bölümünde Star TV’nin Cem Uzan’dan Ferit Şahenk’e uzanan yolculuğuna dikkat çekmiş ve “Star TV, televizyon şakşakçısı iş adamına verildi” ifadesini kullanmıştı. Yılmaz Özdil bir dönem gazete ve televizyonlarında çalıştığı Aydın Doğan için ise yazının kalan kısmında bir ifade kaleme almış ve Doğan’ın vergi cezalarıyla hizaya sokulmaya çalışıldığının altını çizmişti.

KİŞİLERİ KARIŞTIRDI

Habertürk yazarı Fatih Altaylı ise bugün Yılmaz Özdil’e cevap verme adına garip bir hata yaptı. Özdil’in ‘şakşakçı’ ifadesini Star TV’nin 2005-2011 yılları arasında patronluğunu yapan Aydın Doğan’a söylediğini sanan Altaylı yanlış yorumunu bir de köşesine taşıdı. Habertürk yazarının bugünkü köşe yazısında şu bölüm oldukça dikkat çekti:

İŞTE ALTAYLI’NIN O HATASI

'Yılmaz Özdil dün bir yazı yazmış ve AK Parti döneminde el konulan ya da bir şekilde el değiştiren gazete ve televizyonlardan bahsetmiş. Bunu yaparken Star Televizyonu'nu da es geçmemiş ve TMSF'den Star'ı alan Aydın Doğan'ı kastederek, “AKP yalakası bir işadamına satıldı” demiş. İyi de Yılmaz Özdil, bu satıştan sonra Star TV'nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptı yıllarca. Herhalde unuttu.'

ÖZDİL MEDYARADAR’A KONUŞTU

Medyaradar’a konuşan Yılmaz Özdil, Altaylı’nın yazısını “Çok aptalca” olarak değerlendirdi. “Azıcık Türkçesi olan biri bile o yazıda Aydın Doğan'ı değil de kimi kastettiğimi çok iyi bilir” diyen Özdil şu açıklamalarda bulundu: Ben Hürriyet'teyken Uğur Abi (Dündar) bana geldi. Dedi ki "Yılmaz, Star Ana Haber'i bana vermek istiyorlar. Beraber çalışalım. Ben de hay hay dedim. Ve Star'da beraber çalışmaya başladık. Ana Haber'in reytingleri çok yükseldi. Hatta haber reytinglerindeki büyük artış kanalın genel reytingini de yükseltti.

‘TÜRKÇE BİLEN HERKES ANLAR’

Sonrasında ise biliyorsunuz ne olduysa oldu ve Aydın Doğan Star'ı Ferit Şahenk'e sattı. Benim bu yazıda da Aydın Doğan'ı değil kim kastettiğim çok ortada. Türkçe bilen herkes anlar. Çok aptalca bir yazı olmuş. Bu arada bahsettiğim o iş adamı kanalı satın aldıktan sonra o yüksek reytinglere rağmen Uğur Dündar'ın ve o iyi ekibin işsiz kalmasına sebep oldu. Arayıp devam edin diyebilirdi ama demedi. Bir telefon bile açmadı, nedeni de çok açık. O yazıda Alo Fatih diye bir ifade geçiyor muhtemelen üzerine alındı ama ben ondan değil. YÖK Başkanı'nın kardeşinden bahsediyordum. Alınganlık yapmış.

STAR TV’ye kimler sahip oldu?

Cem Uzan (1989-2004)
TMSF (2004-2005)
Aydın Doğan (2005-2011)
Ferit Şahenk (2011-günümüz) 

MEDYARADAR/ÖZEL