CineRadar
27 Şub 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Yılmaz Erdoğan'ın bu filmde ne işi var?

Şubat’ın son haftası Oscar filmlerinin! En iyi film ve en iyi yönetmen başta olmak üzere 4 dalda akademi ödülü kazanan Birdman ve en iyi erkek oyuncu ödülünü bileğinin hakkıyla kapan Her şeyi Teorisi gösterime girmişken ıskalamamak olmaz.

Bu arada sinemaseverleri uyaralım, Birdman bir süper kahraman filmi değil!

Çocuğunu düşünen ebeveynlerdenseniz, Asterix Roma Sitesi doğru seçim olacaktır. Galyalı kahramanların modası hiç geçmiyor! Ayrıca Aşk Tesadüfleri Sever filmiyle gösterildiği yıl büyük gişe başarısına imza atan Ömer Faruk Sorak’ın yeni filmi 8 Saniye de bu hafta gösterilecekler arasında… Türk sineması için oldukça farklı bir deneme olduğunun altını çizmek istiyorum. Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın da filmde bir mevlevi dervişini canlandırdığı küçük bir rolü var.

Peki, bu kadar yeni film varken cebimizdeki parayı hangi filmlere bilet almak için harcayalım? Murat Tolga Şen’in hazırladığı Cineradar size bu konuda çok yardımcı olacak.

8 Saniye

Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği ve Esra İnal, Fırat Çelik, Fahri Yardım ile Mehmet Kurtuluş’un oynadığı 8 Saniye, 27 Şubat 2015′de Warner Bros. dağıtımıyla Böcek Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Berlinli Türk kızı olan Esra, iki hayat yaşar. Beş kardeşin en küçüğüdür. Özel ilişkilerinde kendisini kapana kısılmış hissetmektedir. Dayatılan kurallarla çatışan Esra, bir şeylerin eksik ya da yanlış olduğu hissinden kurtulamamaktadır. Rüyalarında ise arzusu, çocukluğundan beri rüyalarına giren gizemli adamı bulmaktır. Ancak rüyalarında ne kadar bilinçlenir, ne kadar gerçeği kavrarsa, gündelik hayatına etkisi o kadar artar.

Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)

Alejandro Gonzalez Inarritu’nun yönettiği ve Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton ile Andrea Riseborough’un oynadığı Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi), 27 Şubat 2015’de The Moments Entertainment – M3 Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Oyunun açılış gecesinde baş aktör provalar sırasında yaralanır ve yeri doldurulması gerekir. Baş aktrist Lesley’in önerisi ile hasılat garantili Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkmaya hazırlanırken kız arkadaşı ve oyuncu Laura, kızı ve onun kişisel asistanı Sam ve her şeyi düzenlemeye çalışan eski karısı Sylvia ile uğraşmak zorundadır.

Aşk Başkadır

Ira Sachs’ın yönettiği ve Alfred Molina, John Lithgow, Marisa Tomei, Olya Zueva, Tatyana Zbirovskaya, Jason Stuart, Darren E. Burrows, Charlie Tahan ile Harriet Sansom Harris’nın oynadığı Aşk Başkadır (Love is Strange), 27 Şubat 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



39 yıllık bir beraberlikten sonra, evlilik kanunundaki değişimden faydalanan Ben ve George evlenmeye karar verirler. Fakat balayından döndüklerinde onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Ben, uzun süredir çalıştığı okulundan çıkartılmıştır ve artık Chelsea’deki küçük apartman dairelerinde yaşama imkânları kalmamıştır.

Her Şeyin Teorisi

James Marsh’ın yönettiği ve Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox ile Emily Watson’un oynadığı Her Şeyin Teorisi (Theory of Everything), 27 Şubat 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



1963 yılında İngiltere’de Cambridge Üniversitesinde öğrenci olan Stephen büyük adımlar atmaktadır ve evren için “basit, etkili bir açıklama” bulmaya kararlıdır. Cambridge’de güzel sanatlar öğrencisi Jane Wilde’a aşık olduğunda kendi dünyası ortaya çıkar. Ama 21 yaşındaki bu sağlıklı, aktif, genç adama dünyasını sarsan bir teşhis konur. Motor nöron hastalığı, uzuvlarını ve bütün yeteneklerini etkileyecektir.

Asteriks: Roma Sitesi

Louis Clichy ile Alexandre Astier’nin yönettiği ve Roger Carel, Lorant Deutsch, Laurent Lafitte ile Alexandre Astier’in seslendirdiği animasyon film Asteriks: Roma Sitesi (Astérix: Le Domaine Des Dieux), 27 Şubat 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Jules Sezar, Galyalılardan sonsuza dek kurtulmayı aklına koymuştur. Kelt şehrinin hemen yanına kendisi bir alan kurarak, Roma kültürünü cahil gördüğü bu halka empoze etmek ve yeni bir Roman kolonisi kurmak için kolları sıvar. Asteriks ve Oburiks‘in köyünün hemen yanına kurduğu bu yeni yere “Tanrılar Sitesi” adını verir

Manda Yuvası

İlyas İlbey’in yönettiği ve İlyas İlbey ile Eylem Şenkal’ın oynadığı Manda Yuvası, 27 Şubat 2015′de Cine Film dağıtımıyla Yaya Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.