Yeşilçam'da bir çınar daha devrildi! Ünlü yapımcı ve yönetmen hayatını kaybetti!

Sinema yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Utku 87 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNDEM

Yeşilçam'da bir çınar daha devrildi! Ünlü yapımcı ve yönetmen hayatını kaybetti! Sinema yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Utku 87 yaşında hayatını kaybetti.

ÜMİT UTKU KİMDİR?

5 Ocak 1929'da Mardin’de doğan Ümit Utku, Kara Harp Okulu'ndan mezun oldub. Ordudan ayrılıp sinema sektörüne girdi. Önce senaryo yazdı. Kervan Film şirketini kurdu (1958). Yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

Türk Film Prodüktörleri Cemiyeti ve Film-San Vakfı olmak üzere bir çok mesleki kuruluşta görev aldı. Kıbrıs Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Ümit utku 37 filmin yönetmenliğine imza attı. 61 filmin ise yapımcılıığını yaptı. Utku'nun 6 senaryosu da beyaz perdeye aktarıldı.

Filmografisi (yönetmen)
Yaban Gülü - 1970
Ana Mezarı - 1969
Sabırtaşı - 1969
Şen Ola Düğün Şen Ola - 1969
Vatan Borcu - 1969
İffet - 1969
Damga - 1969
Gözyaşlarım - 1968
Baharda Solan Çiçek - 1968
Acı İnanç - 1968
İftira - 1968
Yara - 1968
Leylaklar Altında - 1968
Ali'yi Gördüm Ali'yi - 1967
Nemli Dudaklar - 1967
Fabrikanın Şoförü - 1966
Burçak Tarlası - 1966
Kartal Yavrusu Hamido - 1966
Yetimlerin Türküsü - 1966
Gençliğe Veda - 1965
Dokunma Bozulurum - 1965
Ağlayan Gözler - 1965
Fabrikanın Gülü - 1964
Asfalt Rıza - 1964
Koçero - 1964
Makber - 1963
Çiçeksiz Bahçe - 1963
Kara Yılan - 1963
Aşk Bekliyor - 1962
Gümüş Gerdanlık - 1962
Esir Kuş - 1962
Ayrı Dünya - 1961
Yaban Gülü - 1961
Esmerim Kıyma Bana - 1960
Yanıklar Köyü - 1958

Filmografisi (senarist)
Yaban Gülü - 1970
Aşk Bekliyor - 1962
Esmerim Kıyma Bana - 1960
Şahinler Diyarı - 1958
Yanıklar Köyü - 1958
Artık Çok Geç - 1955
Son Şarkı - 1954
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
  • Hürriyet Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Milliyet Gazetesi
  • Habertürk Gazetesi
  • Posta Gazetesi
Diğer gazeteler için tıklayınız

RATING( 03 Aralık 2016 Cumartesi )

# PROGRAM RT SH
AB GRUBU
  • 1O SES COCUKLAR7.1317.43
  • 2KALBIMDEKI DENIZ6.8916.68
  • 3ASK LAFTAN ANLAMAZ4.3810.69
  • 4SEKSENLER4.029.78
  • 5GULBIN TOSUN ILE FOX ANA...3.8412.25
  • 6O SES COCUKLAR OZET3.5910.46
  • 7SHOW ANA HABER3.5811.65
  • 8KANAL D ANA HABER3.3310.08
  • 9KALBIMDEKI DENIZ (OZET)3.148.44
  • 10ATV ANA HABER2.889.17
>tümü için tıklayın
TOTAL
  • 1KALBIMDEKI DENIZ6.5215.59
  • 2O SES COCUKLAR5.8314.03
  • 3ASK LAFTAN ANLAMAZ5.0812.21
  • 4SHOW ANA HABER513.96
  • 5ATV ANA HABER4.4412.3
  • 6KERTENKELE YENIDEN DOGUS4.2510.13
  • 7KANAL D ANA HABER4.2311.35
  • 8KALBIMDEKI DENIZ (OZET)3.999.99
  • 9GULBIN TOSUN ILE FOX ANA...3.9110.85
  • 10ASK LAFTAN ANLAMAZ (OZET)3.378.45
tümü için tıklayın

TİRAJ( 21 Kasım 2016 - 28 Kasım 2016 )

# GAZETE BU HAFTA GEÇEN HAFTA
  • 1HÜRRİYET332.885338.698
  • 2SABAH304.581304.198
  • 3POSTA287.709289.060
  • 4SÖZCÜ279.004281.894
  • 5HABERTÜRK204.017201.798
  • 6PAS FOTOMAÇ151.387142.446
  • 7TÜRKİYE146.220145.059
  • 8MİLLİYET139.239138.998
  • 9YENİ ŞAFAK111.781111.587
  • 10TAKVİM110.159106.738
>tümü için tıklayın

MEDYARADAR FACEBOOK'TA

DİĞER HABERLER
    HAFTANIN FİLMLERİ
    Cine Radar
    Haftanın filmleri: Bu Görümce ortalığı fena karıştıracak!Bu Görümce ortalığı fena karıştıracak!
    Çakallar bu kez çapkınlık peşinde!Çakallar bu kez çapkınlık peşinde!
    Harry Potter filmlerini sevenler sinemaya!Harry Potter filmlerini sevenler sinemaya!
    Çağan Irmak filmlerini sevenler sinemaya!Çağan Irmak filmlerini sevenler sinemaya!
    Bu hafta sinemalarda hangi filmler var?Bu hafta sinemalarda hangi filmler var?