Yeşilçam'da bir çınar daha devrildi! Ünlü yapımcı ve yönetmen hayatını kaybetti!

Sinema yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Utku 87 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNDEM

Yeşilçam'da bir çınar daha devrildi! Ünlü yapımcı ve yönetmen hayatını kaybetti!
Sinema yapımcısı, yönetmen ve senarist Ümit Utku 87 yaşında hayatını kaybetti.

ÜMİT UTKU KİMDİR?

5 Ocak 1929'da Mardin’de doğan Ümit Utku, Kara Harp Okulu'ndan mezun oldub. Ordudan ayrılıp sinema sektörüne girdi. Önce senaryo yazdı. Kervan Film şirketini kurdu (1958). Yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

Türk Film Prodüktörleri Cemiyeti ve Film-San Vakfı olmak üzere bir çok mesleki kuruluşta görev aldı. Kıbrıs Türk Hava Yolları yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Ümit utku 37 filmin yönetmenliğine imza attı. 61 filmin ise yapımcılıığını yaptı. Utku'nun 6 senaryosu da beyaz perdeye aktarıldı.

Filmografisi (yönetmen)
Yaban Gülü - 1970
Ana Mezarı - 1969
Sabırtaşı - 1969
Şen Ola Düğün Şen Ola - 1969
Vatan Borcu - 1969
İffet - 1969
Damga - 1969
Gözyaşlarım - 1968
Baharda Solan Çiçek - 1968
Acı İnanç - 1968
İftira - 1968
Yara - 1968
Leylaklar Altında - 1968
Ali'yi Gördüm Ali'yi - 1967
Nemli Dudaklar - 1967
Fabrikanın Şoförü - 1966
Burçak Tarlası - 1966
Kartal Yavrusu Hamido - 1966
Yetimlerin Türküsü - 1966
Gençliğe Veda - 1965
Dokunma Bozulurum - 1965
Ağlayan Gözler - 1965
Fabrikanın Gülü - 1964
Asfalt Rıza - 1964
Koçero - 1964
Makber - 1963
Çiçeksiz Bahçe - 1963
Kara Yılan - 1963
Aşk Bekliyor - 1962
Gümüş Gerdanlık - 1962
Esir Kuş - 1962
Ayrı Dünya - 1961
Yaban Gülü - 1961
Esmerim Kıyma Bana - 1960
Yanıklar Köyü - 1958

Filmografisi (senarist)
Yaban Gülü - 1970
Aşk Bekliyor - 1962
Esmerim Kıyma Bana - 1960
Şahinler Diyarı - 1958
Yanıklar Köyü - 1958
Artık Çok Geç - 1955
Son Şarkı - 1954
İlk sonuçlar geldi! Hangi parti ne kadar oy aldı?İlk sonuçlar geldi! Hangi parti ne kadar oy aldı?24 Haziran milletvekili seçimlerinde oy kullanma işlemleri...
AA ile CHP'nin verileri birbirini tutmuyor! İşte oy farkları...AA ile CHP'nin verileri birbirini tutmuyor! İşte oy farkları...Anadolu Ajansı’ndan gelen verilerle CHP’nin YSK’ya...
Uçan mühür iddiası sosyal medyayı salladı! CHP'li müşahitten ilk açıklama!Uçan mühür iddiası sosyal medyayı salladı! CHP'li müşahitten ilk açıklama!24 Haziran seçim sonuçları öncesi Ruhat Mengi ve Kadri...
Muharrem İnce gazeteciye önce tepki gösterdi, sonra gönlünü aldı!Muharrem İnce gazeteciye önce tepki gösterdi, sonra gönlünü aldı!CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, oyunu Yalova'da...
Ünlü komedyenden seçim mesajı: 'Cem abi kime atıcan?'Ünlü komedyenden seçim mesajı: 'Cem abi kime atıcan?'Cem Yılmaz, seçimlere ilişkin twitter hesabından bir tweet...
Sosyal medyadan paylaştı! Ali Koç'tan Muharrem İnce açıklaması!Sosyal medyadan paylaştı! Ali Koç'tan Muharrem İnce açıklaması!Koç Holding'in İnce'nin Maltepe mitingine ulaşım desteği...
AYM'den Akın İpek'e kötü haber!AYM'den Akın İpek'e kötü haber!Anayasa Mahkemesi, Koza Holding’in eski sahibi Hamdi Akın...
'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın senaristinin acı günü'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın senaristinin acı günüEşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin senaristi Bahadır...
Mimar Sinan Üniversitesi'nin tahliyesine ilişkin yeni kararMimar Sinan Üniversitesi'nin tahliyesine ilişkin yeni kararİstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar...
Cübbeli Ahmet'ten olay yaratan 'lüks tatil' fotoğrafları için açıklama!Cübbeli Ahmet'ten olay yaratan 'lüks tatil' fotoğrafları için açıklama!İsmailağa Cemaati’nin ünlü ismi “Cübbeli Ahmet” olarak...
"Fuat Avni" hesabını yönettiği iddia edilmişti; ABD'de görüntülendiGazetecileri gören Aydoğan Vatandaş'ın bulunduğu yerden...
İnce'nin Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? Hükümetten 5 milyon iddiasına çok sert yanıt!İnce'nin Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? Hükümetten 5 milyon iddiasına çok sert yanıt!CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul...
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
  • Hürriyet Gazetesi
  • Sabah Gazetesi
  • Sözcü Gazetesi
  • Milliyet Gazetesi
  • Habertürk Gazetesi
  • Posta Gazetesi
Diğer gazeteler için tıklayınız

RATING( 23 Haziran 2018 Cumartesi )

# PROGRAM RT SH
AB GRUBU
  • 1ALMANYA-ISVEC FIFA 2018...8.9226.12
  • 2SURVIVOR5.6217.49
  • 3GULBIN TOSUN ILE FOX ANA...4.3717.6
  • 4GUNEY KORE-MEKSIKA FIFA...3.3714.56
  • 5SURVIVOR OZET3.3110.97
  • 6GULDUR GULDUR SHOW (TKR)3.2110.23
  • 7SURVIVOR EKSTRA2.8212.56
  • 8BADEM SEKERI (T.S)2.558.17
  • 9ILKER KARAGOZ ILE CALAR...2.2219.34
  • 10KIM MILYONER OLMAK ISTER2.216.74
>tümü için tıklayın
TOTAL
  • 1SURVIVOR6.7520.11
  • 2ALMANYA-ISVEC FIFA 2018...6.4718.37
  • 3GULBIN TOSUN ILE FOX ANA...4.1716.68
  • 4SURVIVOR EKSTRA3.7215.95
  • 5SURVIVOR OZET3.6211.63
  • 6GUNEY KORE-MEKSIKA FIFA...2.7411.8
  • 7BADEM SEKERI (T.S)2.618.08
  • 8GULDUR GULDUR SHOW (TKR)2.557.81
  • 9SHOW ANA HABER2.499.97
  • 10KIM MILYONER OLMAK ISTER2.286.7
tümü için tıklayın

TİRAJ( 30 Nisan 2018 - 07 Mayıs 2018 )

# GAZETE BU HAFTA GEÇEN HAFTA
  • 1SABAH311.156311.717
  • 2HÜRRİYET299.575301.857
  • 3SÖZCÜ284.229283.697
  • 4POSTA221.078221.727
  • 5HABERTÜRK203.541204.213
  • 6TÜRKİYE134.103134.932
  • 7MİLLİYET129.520129.430
  • 8PAS FOTOMAÇ127.593127.681
  • 9TAKVİM116.961116.956
  • 10YENİ ŞAFAK111.142111.550
>tümü için tıklayın

MEDYARADAR FACEBOOK'TA

DİĞER HABERLER