Medya
22 Eki 2017 14:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:12

Yeniçağ yazarı Mevlüt Tezel'e fena çaktı: Naylon kafanla espri mi yapıyorsun, a MÜPTEZEL?

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel’in Karabağ taraftarları ile alay ettiği yazısına en sert tepki Yeniçağ yazarından geldi.

Şampiyonlar Ligi'nde 0-0 biten Karabağ- Atletico Madrid maçı sırasında, Karabağ taraftarları kağıtlara “Qarabağ” diye yazdı.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel “En ezik koreografi” başlıklı yazısında, ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılan Azerbaycan takımı Karabağ’ın taraftarlarıyla bu görüntü nedeniyle alay etti.

Tezel Karabağ taraftarlarının bu görüntüsü için, “Futbol tarihinin en fakir, en ezik, en komik koreografisi bu olsa gerek.” diye yazdı.

Bunun üzerine Azerbaycan Türkleri başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti. Tepkiler üzerine Sabah gazetesinin internet sayfasından yazı kaldırıldı.



Sosyal medyada da bir hayli eleştirilen Tezel'in bu yazısına en sert tepkiyi Yeniçağ yazarı Murat İde gösterdi. İde isim vermeden Mevlüt Tezel'e 'Müptezel' diyerek seslendi.

İşte İde'nin bugünkü yazısından "Müptezele bak sen!.." başlıklı o bölüm:

Bugün Pazar ya.. Futbol çok konuşulacak.. Ben de futboldan bahisle bir müptezelin kalemine değineyim..

Sabah Gazetesi'ndeki bir müptezel yazdı.. Azerbaycan'ın Karabağ takımı ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldı ya.. Evindeki maçte Atletico Madrid ile berabere kaldı ya..

Hah işte o maçta tribünü yorumlamış. Diyor ki:

-En ilginç görüntü Karabağ taraftarlarının A4 kağıtlarına 'Qarabağ' yazıp, şeffaf dosyaya koyup, kareografi yapmalarıydı.. Futbol tarihinin en FAKİR, en EZİK, en KOMİK kareografisi bu olsa gerek..

Naylon poşete koymuşlarmış da, eziklermiş de.. Sabah Gazetesi yazıyı servisten çekti.. Doğrusunu yaptı.. Ama böyle komik(!) bir adamla çalışmaya devam eder mi meraktayım..

Bak, MÜPTEZEL;

Ben o tribünle ilgili yazsam ne yazardım biliyor musun?

-Karabağ tribünleri öyle içtendi ki, A4 kağıtlar ve dosya poşetleriyle kareografi yaparak, imkansızlığın resmini, inanmışlıkla boyadılar, yürekle boyadılar..

**

Seninle aynı mesleği yaptığım için utanıyorum.. Mesleğimden değil, mesleğimi kirleten şımarıklığınızdan, hadsizliğinizden..

Karabağ gözyaşıdır.. Karabağ acıdır.. Karabağ, kanında sorun olmayan her TÜRK için, işgal altındaki vatan toprağıdır, hasrettir..

Karabağ'a gurban ol sen.. Adının geçtiği yerde, naylon poşete, naylon kafanla espri mi yapıyorsun, a müptezel?