Gündem
09 Ara 2016 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Yeniçağ İcra Kurulu Başkanı Medyaradar'a konuştu: "Çizgi dışı yayınlarımız yoktu"

Yeniçağ Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'da bulunan merkez binasına kalabalık bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından gazetenin yöneticileri Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e konuştu.

Milliyetçi çizgide yayın yapan Yeniçağ Gazetesi dün akşam bir grup vandalın korkunç saldırısına uğradı. Aksiyon filmlerine özenmiş olacak ki saldırganlar eldivenli, kar maskeliydiler. 

Seversin, sevmezsin, beğenirsin, beğenmezsin bir gazeteyi basıp talan etmek eşkiyalıktan başka bir şey değil. Sevmediğin gazeteyi almaz, beğenmediğin kanalı da kumanda ile zaplarsın olur biter. Bunu bir türlü öğretemedik…

Saldırının ardından hem gazetenin İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu hem de gazetenin genel koordinatörü Hasan Balaban ile konuştum. Gazetedeki herkese geçmiş olsun diyor, sözü gazetenin yöneticilerine bırakıyorum. Bakın ne diyorlar saldırı ile ilgili…

RÖPORTAJ: ALEV GÜRSOY CİMİN
TWİTTER: gazetecialev
Mail: alevgursoy2008@gmail.com


HASAN BALABAN- GAZETENİN GENEL KOORDİNATÖRÜ: 

Hasan Bey öncelikle geçmiş olsun. Nasıl bir saldırıdır bu ve neden Yeniçağ gazetesi. Kimlerin, neden hedefindesiniz?
Korkunç olay, herkesin bildiği gibi akşam 20.00 sularında gerçekleşti. Gazetede değildim o sırada, binadaki görevli arkadaşlar beni arayıp tarandığımızı söylediler. Gazeteye geldiğimde korkunç bir tabloyla karşı karşıya kaldım. Arkadaşlarımız çok korkmuşlardı. Gazete taranmamış, silah da kullanılmamış ama arkadaşlar o kadar korkup, ürpermiş ki tarandığımızı zannetmişler can havli ile. Gazeteye taşlı, sopalı saldırı söz konusu. Camlar yerle yeksan olmuş. İçeri girmek istemişler ama arkadaşlar servis kapısını kapattıkları için başaramamışlar ama gazete girişinde çok büyük hasar var. Maddi kaybımız büyük ama çok şükür ki can kaybımız yok.

KAR MASKELİ, ELDİVENLİ, SOPALI, TAŞLI, KAPÜŞONLU TİPLER
Saldırıyı gerçekleştiren kişiler sizce kimler?

Hiçbir fikrimiz yok. Polis sabaha kadar buradaydı. Sabah da İstanbul Emniyet müdürümüz beni aradı ve konunun takipçisi olduğunu söyledi. Bizim elimizde şu an hiçbir net bilgi yok.

“GAZETECİLİK YAPMAK HİÇ KOLAY DEĞİL”
Saldırının nedeni yayın çizginiz olabilir mi?

Yayın çizgimizden dolayı olduğunu düşünmüyorum ama bu zamanda insanlar artık her şeyden çekiniyorlar. Gazetecilik yapmak hiç kolay değil bu dönemde. Ne yazık ki durum vahim. Şu ana dek hiç böyle bir saldırı beklemiyorduk. Herhangi bir tehdit de almadık. Zaman içinde ne olduğu ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bu kişiler kar maskeli, eldivenli, sopalı, taşlı, kapüşonlu tipleri. Büyük bir hırsla gazetemize saldırmışlar. İçeriye kadar girmemişler girselerdi daha büyük kaybımız olurdu. Çok şükür ucuz atlattık. Arkadaşlarımız iyi.

**
AHMET YABULOĞLU-GAZETENİN İCRA KURULU BAŞKANI:
Ahmet Bey, size de geçmiş olsun. Neler oluyor, neden gazetenize yönelik böyle bir saldırı oldu?

Bir grup geldi. Kapı çerçeve kırdı, dağıttı gitti. Çok şükür ki kimsenin canına zarar gelmedi. Polis konuyu titizlikle araştırıyor. Biz de bu çalışmalara bizzat şahit olduğumuz için kısa zamanda yakalanacaklarını umut ediyoruz.

“BUGÜNE KADAR TEK BİR TEHDİT ALMADIK”
Peki, bu saldırı neden gerçekleşmiş olabilir?

Herhangi bir şüphemiz inanın yok. Çünkü bugüne dek hiçbir tehdit vs almışlığımız da yok. Yayın çizginizden dolayı mı diyorlar ama Türkiye’nin gündemi belli, gündem ne ise biz onu veriyoruz. Onun ötesinde başka bir şey yapmıyoruz. Hele de insanları cam çerçeve indirecek kadar kızdıracak, öfkelendirecek çizgi dışı, marjinal yayınlarımız yoktu.
Devlet Bahçeli sloganları atıldığı iddia edildi.
Arkadaşların olayın sıcaklığı ve paniğiyle verdiği bir ifade. İnsanların o anki panikle verdiği ifadeler. Mesela camlar kırıldığında makineli tüfekle tarandıklarını sanmışlar ama tek bir mermi bile bulunamadı çünkü o an fazla panik olmuşlar. Can havli ile böyle yorumda bulunmuş, sağlık bir ifade verememişler. Kimseyi zan atlında bırakmak istemeyiz.