Güncel
13 Haz 2018 12:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:42

YENİ ZELANDA OTURUM İZNİNE SAHİP OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Yeni Zelanda’da kalıcı olarak yaşamak istiyorsanız eğer öncelikle olarak bir ikamet vizesi almanız gerekmektedir. Bu vizeye sahip olmak için değişik yollar bulunmaktadır.

Yeni Zelanda’da kalıcı olarak yaşamak istiyorsanız eğer öncelikle olarak bir ikamet vizesi almanız gerekmektedir. Bu vizeye sahip olmak için değişik yollar bulunmaktadır. Almış olacağınız bu vizelerin büyük çoğunluğu sizin Yeni Zelanda’da çalışmanıza ya da kendi işinize müsaade edecek vizelerdir. İlk olarak geçici vize ile işe başlayabilirsiniz. Yeni Zelanda’da Nitelik Göçmen Vizeleri vardır. Bu vizeler sayesinde kişiler hemen ikamet iznine sahip olurlar. Fakat vizede gereken koşullara da uymanız gerekecektir. 

   Yeni Zelanda daimi oturum izni almak genelde yerleşiklik vizesinden sonra gerçekleştireceğiniz bir adımdır. Daimi vize alan kişiler Yeni Zelanda’ya sınırsız sayıda giriş iznine de sahip olmuş olurlar. Daimi vatandaşlık vizesi almanın bazı gerekçeleri bulunmaktadır. Vatandaşlık için daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için https://vatandaslik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. En az iki yıl kadar ikamet vizesine sahip olmanız gerekmektedir. İkamet vizesinin sunmuş olduğu koşulları yerine getirmeniz ve tamamlamanız gerekmektedir. Yeni Zelanda oturum izni için göstermiş olacağınız 5 tane seçenek bulunmaktadır.

   İş kategorisi ile başvuru yapabilirsiniz. Yeni Zelanda’ya girdikten sonra iki yıl boyunca bu vizeyi tutarsanız iş kategorisi ile oturma iznini hak edebilirsiniz. Bu vize sayesinde geçici iş vizenizi oturma vizesine çevirebilirsiniz.  Ayrıca yeni Zelanda’da süresiz olarak kalabileceğiniz gibi kanunun sunmuş olduğu tüm hizmetlerden de faydalanabileceksiniz. Sağlık ve karakter vizelerinizi karşılamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra Yeni Zelanda’da iki yıl boyunca ikamet ile oturmanız gerekmektedir.

   Yeni Zelanda’ya sadece gezmek için değil ve birkaç yıldan fazla süreli olarak kalmak için gidiyorsanız ikamet izni vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Yeni Zelanda’da iş bulursanız eğer vize almadan önce işverenler bu konuda size yardımcı olabilirler. Fakat burada unutmamanız gereken konu ise vizenizin onaylanmasına kadar geçen süre zarfında para alamazsınız ve çalışmaya başlayamazsınız. İş arama işlemlerini yaparken mümkün olduğu kadar hızlı davranmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Ayrıca evraklarınızı da eksiksiz olarak tamamlamanız gerekecektir. Başvuru formunu tamamladıktan sonra imzalayınız. Başvuru için gerekli ödemeleri yapınız. Ayrıca göçmenlik ödeneğini de unutmayınız. İki adet renkli fotoğraf, pasaportunuz ya da seyahat belgeniz, gerekirse istenen tıbbı testler ve sonuçları, sabıka kaydınızı hazırlamalısınız. Ayrıca aldığınız iş teklifi ile ilgili detaylı bilgiler, iş teklifi ile ilgili niteliklerin kanıtları, size sunulan iş teklifi ile ilgili sizin deneyimlerinizi kanıtlayacak belgeler ve gerekli olan Yeni Zelanda kayıt şartları da eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.

   Yeni Zelanda iklim değişikliliği konusunda çok fazla çeşitlilik gösteren bir bölgedir. Ayrıca http://gezilecek.org/ sitesi ile detaylı bilgi sahibi de olabilirsiniz. Burada ev seçerken dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de yalıtım seviyesi ve evin ısıtma seçenekleri olmalıdır. Ayrıca evin güneş alma miktarı da oldukça önemlidir. Yeni Zelanda’nın büyük şehirlerinde ulaşım konusunda fazla sıkıntı çekilmemektedir. Fakat küçük şehirlerde toplu taşıma konularının biraz sıkıntılı olduğu bilinmektedir. Toplu taşımalar sizi işinizden ya da okulunuzdan alarak evinize kadar götürmektedir.