Gündem
14 Mar 2013 18:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

YENİ YÜZYIL İLETİŞİM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Yeni Yüzyıl Üniversitesi bu sene ilkini düzenlediği “Yeni Yüzyılın İletişim Ödülleri” töreni ile 2012'nin en iyilerine ödüllerini verdi.

İstanbul Topkapı Dr. Azmi Ofluoğlu yerleşkesi, Alev Ofluoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene iletişim dünyasından pek çok ünlü isim katıldı. 3054 öğrencinin oylarıyla yapılan anket sonuçlarına göre 23 dalda ödül verildi.

Törene Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, İhlâs Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Gündüz. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Kurumsal Koordinatörü Mehmet Çömcüoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Demir Budak ve Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, üniversitenin akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler katıldı. Ödül töreninin sunuculuğunu radyo programcısı ve sunucu Cem ARSLAN yaptı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Gündüz, bu çağın iletişim çağı olduğunu belirterek; “Benim telefonla tanışmam okul yıllarımda oldu. Ama şimdiki nesiller çok farklı iletişim araçlarına sahip. İleride çok daha farklı iletişim araçları kullanacağız.” dedi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, gazetecilik yaptığı yıllardan bahsederek, "Bizim şimdiye oranla daha şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Ben mesleğe başladığım yıllarda bu kadar iletişim fakültesi mezunu çıkmıyor, iş bulmak daha kolaydı. Denenmişlikler azdı, herhangi bir farklılığı ortaya koyduğunuzda öne çıkmanız daha kolaydı. Ayrıca en önemlisi Dr. Enver Ören, Mehmet Ali Birand gibi iletişim dehalarının öğretmenliği vardı. Şimdi ise 172 üniversiteden 57'sinde iletişim fakültesi var ve her yıl 10 binin üzerinde mezun çıkıyor. Sektör, bunların sadece çok küçük bir kısmını mesleğe alabilecek kapasitede. Denenmemişlikler kalmadı, neredeyse herkes her şeyi yaptı. Fark edilmek daha zor. Gençlerin şimdi daha fazla bilgi ile donanmaları gerekiyor. Bireysel performanslar öne geçiriyor." dedi.

Üniversite yönetimi tarafından “Medya Onur Ödülü”ne layık görülen İhlâs Holding ve Türkiye Gazetesi’nin kurucusu Merhum Dr. Enver Ören’in ödülünü ve şükran beratını oğlu İhlâs Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu’nun elinden aldı.

Dr. Enver Ören’in yakın dostlarından olan Dr. Ofluoğlu,”Bugün benim için çok gururlu ancak bir o kadar da buruk bir gün” diyerek duygulu anlar yaşadı.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Ahmet Mücahid Ören, “Kıymetli Enver beyin vefatının hemen akabinde henüz acımız daha tazeyken verilen bu ödülü çok anlamlı buluyorum” dedi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkür eden Ahmet Mücahid Ören, “Enver Bey’in hayatı boyunca ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” sözünü düstur edindiğini ve bu sözün gerektirdiği gibi yaşayıp hizmet ettiğini kaydetti.

Enver Bey’i anlatmak için ne kelimelerin ne de zamanın yetmeyeceğini ifade eden Ören sözlerini şöyle sürdürdü;

“Enver Bey’i anlatan geniş bir çalışma yapıyoruz. İnşallah ileride hatıralarının olduğu bir eser çıkaracağız. Onun kısa bir hatırasını da burada sizinle paylaşayım. Toplum pek bilmez, kendisi bu salonların çok yabancısı değildi. Çünkü o biyoloji öğretmeniydi. Her türlü anarşinin kol gezdiği bir dönemde okullar karışık, sınıflar gürültüden geçilmiyor. Sadece Enver Bey’in sınıfında çıt çıkmıyor. İnsanlar merak ediyor ve soruyorlar. ‘Sen nasıl yapıyorsun?’ diye o da ‘ben sene başında öğrencileri toplarım. Herkese benden 5 derim. Hepiniz sene başında sınıfınızı geçtiniz. Bundan sonra anlatacaklarımı Allah rızası için dinlerseniz size hayatınızda faydalı olur diyorum. Gerisi malum.’ Sonradan gazetecilik, Televizyonculuk birçok alanda ilkleri yaşattı. Kendisini minnetle anıyoruz, ona layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Törende yine merhum Mehmet Ali Birand’ın “En İyi Anchorman” ödülü yine Dr. Azmi Ofluoğlu tarafından Kanal D muhabirlerinden Ekrem Açıkel’e takdim edildi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı oylamada sırasıyla En İyi Köşe Yazarı Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yerine katılan medya koordinatörüne ödülü, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem ÇALKILIÇ tarafından verildi.

En İyi Gazete: Habertürk Gazetesi, haber editörü Kürşat Oğuz, ödülünü Rektör Prof. Dr. Hüsnü GÜNDÜZ’ün elinden aldı.

En İyi Tv Kanalı: Kanal D, Kurumsal İletişim Yönetmeni Burcu ERYILMAZ ödülünü Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir BUDAK’ın elinden aldı.

En İyi Anchorwoman: FOX TV haber spikeri Nazlı Tolga, ödülünü Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Yaşar HACISALİHOĞLU’nun elinden aldı.

En İyi Ana Haber Bülteni: Star TV Ana Haber Bülteni adına ödülü Star Haber muhabiri Osman Terkan, ödülünü Genel Sekreter Selahattin ÜÇGÜN’nün elinden aldı.

En İyi Haber Kanalı: Habertürk TV adına ödülü Haber Koordinatörü Abdullah KILIÇ, ödülünü İletişim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Kamile AKGÜL’ün elinden aldı.

En İyi Sabah Haber Programı: Fatih Portakal İle Çalar Saat programının sunucusu gazeteci Fatih Portakal, ödülünü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk İŞERİ’nin elinden aldı.

En İyi Tartışma Programı: Türkiye’nin Nabzı Programı Habertürk TV, programın moderatörü Didem ARSLAN YILMAZ, ödülünü Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer OKAR’ın elinden aldı.

En İyi Kültür- Sanat Programı: Ayna Programı Samanyolu TV, programın sunucusu Saim ORHAN ödülünü Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN’ın elinden aldı.

En İyi Yarışma Programı: Kim Milyoner Olmak İster? ATV, ödülü Kim Milyoner Olmak İster? program editörü Tuğçe DİZİCİ, ödülünü Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersi ABACI KALFOĞLU’nun elinden aldı.

En İyi Belgesel Programı: Doğada Tek Başına NTV, programın sunucusu Serdar KILIÇ’ın şehir dışında olması nedeniyle yerine katılan asistanı, ödülünü Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günseli İŞÇİ’nin elinden aldı.

En İyi Ekonomi Programı: Piyasa Ekranı Cnbc-e, programın sunucusu İnci ÖZKASNAK ÖZBEK, ödülünü Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir ESMER’in elinden aldı.

En İyi TV Dizisi: İşler Güçler Dizisi Star TV, çekimde oldukları için ödülleri daha sonra kendilerine ulaştırılmak üzere Kurumsal İletişim Daire Başkanı Fevzi YALÇIN’a verildi.

En İyi Spor Programı: %100 Futbol NTV Spor, NTV Spor Marka İletişim Direktörü Begüm TAŞÇAKIR, ödülünü Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Demir TİRYAKİ’nin elinden aldı.

En İyi Sağlık Programı: Doktorum Programı Kanal D, programın sunucusu Zahide YETİŞ, ödülünü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müd. Doç. Dr. Oğuz ÖZYARAL’ın elinden aldı.

En İyi Magazin Programı: Pazar Sürprizi Show TV, programın sunucusu Mert ÖĞÜN, ödülünü Dil Hazırlık Okulu Müdürü Vladlena TCHERKACHİNA’nın elinden aldı.

En İyi Hafta Sonu Programı: Ceren Bektaş’la Hafta Sonu Bugün TV, programın sunucusu Ceren Bektaş, ödülünü Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik KORKUSUZ’un elinden aldı.

En İyi Gençlik Programı: Kampüs Magazin TRT Okul, programın sunucusu Serhan ARSLAN ve Kanal Koordinatörü Suat TEKİNER, ödülünü Kurumsal İletişim Müdürü Sadi Tunç SÖZEN’in elinden aldı.

En İyi Radyo Kanalı: Best FM, Serdar Yayında programının yapımcısı Serdar GÖKALP, ödülünü Meslek Yüksek Okulu Koordinatörü Erhan YILMAZ’ın elinden aldı.

En İyi İnternet Haber Sitesi: Mynet İnternet Sitesinin ödülü daha sonra kendilerine ulaştırılmak üzere Kurumsal İletişim Daire Başkanı Fevzi YALÇIN’a verildi.

En İyi Talk Show: Beyaz Show’a ödülünü Beyazıt ÖZTÜRK’e programında vermek üzere Öğrenci Konsey Başkanı Akın TERZİOĞLU’na verildi.