Polemik & Kulis
23 Mayıs 2016 15:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Yeni Yüzyıl gazetesinde flaş gelişme!

Geçtiğimiz günlerde yazılı basına veda eden ve yayına dijital olarak devam edeceğini açıklayan Yeni Yüzyıl gazetesiyle ilgili yeni bir gelişme meydana geldi.

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK), Haliç Üniversitesi yönetimine el koyarak, Avukat Mansur Topçuoğlu'nun üniversitedeki Mütevelli Heyeti Başkanlığı'na son vermesiyle ani bir kararla kapatılan Yeni Yüzyıl gazetesi çalışanları, bugün gazete binasına alınmadı.

Gazetenin Bomonti'deki binasının yönetimi geçici olarak İstanbul Üniversitesi'ne devredilen Haliç Üniversitesi'ne ait olması nedeniyle çalışanların binaya girişleri engellendi. Edinilen bilgiye göre; İstanbul Üniversitesi'nin güvenlik görevlileri, gazete binasına gelerek çalışanların eşyalarını topladı ve binaya girmelerine izin vermedi.

Ayrıca, yayına dijital olarak devam edeceği söylenen Yeni Yüzyıl'ın tamamen kapatılacağı ve 60 civarında gazetecinin işsiz kalacağı belirtiliyor. Geriye dönük alacaklarını almak ve çıkış işlemlerini yaptırmak için gazeteye gelen 15 çalışanın bina önündeki bekleyişi sürüyor.