Medya
08 Şub 2016 09:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Yeni Şafak'ın kaptanı yazdı: Türk askeri Suriye'ye girmeli!

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü yazısında Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahale etmesini istedi.

Suriye sınırında yeni göç dalgası başladı. Halep'in düşmes an meselesi. Peki Türkiye ne yapmalı?
Yeni Şafak'ın tepe ismi ve aynı zamanda dış politika yazarı olan İbrahim Karagül'e göre Türkiye Suriye'ye kendi geleceği için askeri müdahalede bulunmalı.

İran ve Rusya'nın aslında Türkiye ile savaştığını savunan Karagül, yazısında "Şimdi de dizayn etmekte, demografik tasfiyeler yapmakta, Suriye'yi Türkiye'ye karşı cephe ülke olarak dizayn etmektedir. " ifadelerine yer verdi.

Yazar, askeri müdahale görüşünün gerekçelerini bugünkü köşesinde böyle anlattı:

"MÜDAHALE EDİLMEZSE BİRKAÇ YIL SONRA TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASINI TARTIŞIYOR  OLACAĞIZ"

"İran ve Rusya'nın gerekçeleri bu kadar zayıfken bu ülkeye girebiliyorlarsa, sınırımızın sıfır noktasını bile bombalayabiliyorlarsa, Suriye halkını Türkiye'ye kovuyorlarsa, Suriye'den Türkiye'yi de vuruyorlarsa Türkiye'nin onlardan çok daha fazla ve gerçekçi gerekçeleri vardır.

Kimse açıktan savaş istemez. Kimse Rusya ve İran'la Türkiye arasına savaşın girmesini istemez. Bunu temenni bile etmez. Ama bu sefer durum çok ciddi. Bugün adım atılamazsa yarın bugünkü müdahaleden çok daha zor şartlarla mücadele etmek zorunda kalacağız. Suriye rejimi, Şam yönetimi diye bir şey kalmadı artık. Orası yeniden dizayn ediliyor, bu durum bizi açıkça tehdit ediyor, savaş Türkiye'ye yöneliyor ve biz bunu kabullenip suskun kalacağız! Böyle bir şeye hangi ülke teslim olabilir? Müdahale için hem tehdit, hem fiili durum, hem de hukuki gerekçe vardır.

Buna savaş çığırtkanlığı diyecekler, biliyorum, ama bu müdahale olmazsa, birkaç yıl sonra Türkiye'nin parçalanmasını tartışıyor olacağız. Bir yere not edin!"

Yazının tamamı için tıklayın