Gündem
30 Haz 2015 18:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Yeni Şafak ‘YPG hastanede katliam yaptı’ dedi,başhekim’ yalanladı: ‘Hayattayız’

Gazetesinin bugün manşetten verdiği "YPG hastanede katliam yaptı" haberini hastanenin başhekimi yalanladı: "Hayattayız" dedi.

Yeni Şafak gazetesinin, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’ye yönelik IŞİD saldırısına direnen Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), Mıştenur Hastanesi’ni IŞİD’den geri alırken katliam yaptığı iddiaları bizzat hastanenin başhekimi tarafından yalanlandı.

Yeni Şafak: 19 doktor, 28 hemşire ve 100’ü aşkın hasta hayatını kaybetti

Yeni Şafak’ın ‘PYD’nin Kobani katliamı’ başlığıyla manşetten duyurduğu haberinde, “PYD’nin Kobani’deki Mıştenur Hastanesi’ni IŞİD’ten geri alırken büyük bir katliam yaptığı ortaya çıktı. PYD/YPG’nin havaya uçurduğu hastanede bulunan 19 doktor, 28 hemşire ve 100’ü aşkın hasta hayatını kaybetti” deniliyordu.

Başhekim: Ben de, arkadaşlarım da hayattayız

Söz konusu haber üzerine hastanenin başhekimiyle görüşen gazeteci Hamza Aktan Twitter’dan şunları yazdı: “Yeni Şafak’ın “YPG hastanede katliam yaptı” dediği hastanenin bizzat başhekimiyle konuştum, “ben de arkadaşlarım da hayattayız” dedi.”



Tek bir sivil ölmedi

Aktan, başhekimin kendisine verdiği bilgileri şöyle aktardı: “Hastane 27 Nisan’dan beri faaliyetteydi. İmkansızlıklar nedeniyle gündüz saatleri, 8-17 arası çalışıyordu. IŞİD Mıştenur hastanesine girdiğinde içinde ne doktor ne hasta vardı. Binanın iki güvenlik görevlisi vardı, onlar da o anda orada değildi. IŞİD’liler diğer yerlerdeki gibi burada da sıkıştığı için üzerlerindeki bombaları patlattı. Tek bir sivil ölmedi, en az yedi  IŞİD’li öldü.” Yeni Şafak’ın ’19 doktor, 28 hemşire öldü’ iddiasını hatırlatan Aktan, başhekimin verdiği bilgiye göre hastanede toplamda 14 sağlık görevlisinin çalıştığını yazdı.

Aktan, iddiayı sorduğu Kobani Başbakan Yardımcısı Xalit Berkel’in de, Mıştenur hastanesinde tek bir sivilin dahi ölmediğini vurguladığını kaydetti.




Kaynak: diken.com.tr