Gündem
21 Kas 2017 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:17

Yeni bir haber sitesi geliyor! Genel Yayın Yönetmeni kim, kadrosunda hangi ünlü isimler var?

Yeni bir haber sitesi yayın hayatına başlıyor. yirmi4.com halkın hızlı ve doğru haber alma hakkını savunmak için yola çıkıyor.

Genel yayın yönetmenliğini, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt'un yaptığı yirmi4.comhaber sitesi, 22 Kasım Çarşamba günü yayın hayatına başlıyor.

Yirmi4.com’a aralarında Metin Uca, Tolga Çandar, Çelik, Ezel Akay’ın da yer aldığı pek çok ünlü isim de yazıları ile destek veriyor.

Gazeteciliğin dijitalleştiği günümüzde, yirmi4.com halkın hızlı ve doğru haber alma hakkını savunmak için yola çıkıyor. Yirmi4.com, siyasi parti genel merkezleri ile parlamentodan perde arkası ve özel haberleriyle Ankara'nın siyasi nabzını tutacak, gündem belirleyecek röportaj ve haberleriyle, sadece gazetecilik yapma kaygısını öne çıkaracak.

Ekonomi, bilim, kültür ve sanat dünyasını yakından takip edecek olan yirmi4.com, magazin haberlerinde de "özel hayata saygı" ilkesini unutmadan hareket edecek.

Yirmi4.com, ayrıca Londra, Washington DC, Berlin, Paris ve Brüksel başta olmak üzere dünya başkentlerinden son gelişmeleri, analitik bakış açısıyla okuyucularına ulaştıracak.

“SADECE GAZETECİLİK”

Genel Yayın Yönetmeni Göksel Bozkurt, yirmi4.com ile ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye bugün gazeteciler ve sorumlu yayıncılar için hayli zorlu bir ülke... Basın ve ifade özgürlüğünün sınırları giderek daraltıldıkça olan gazetecilere oluyor. Gerçekleri araştırmak, gün yüzüne çıkarıp, kaleme almak, okuyucuya ulaştırmak giderek imkansızlaşıyor... Yazabilenler ya cezaevi gerçeği ile karşı karşıya kalıyor ya da her an soruşturmaya uğrama tehdidi ile yüz yüzeler... Haklarında açılan ve giderek Demokles’in kılıcı gibi gazetecilerin tepesinde bir tehdit aracına dönüşen davalar da katlanarak artıyor. Gazetecilere Özgürlük Platformu verilerine göre on binlerce dava söz konusu... İstenilen tazminatlar da milyonlarla ifade ediliyor.
Derdi haberi vermek olan gazeteciler; hayli zorlanmalarına karşın bu baskı ortamında kelle koltukta gerçeğin peşinde koşmayı sürdürüyor.

İşte yirmi4.com o mücadeleci gazetecilerin bir araya gelerek olgunlaştırdığı bir yapı olarak şekillendi. Yalana karşı gerçeği arayan mesleki anlayışı benimseyen, bunu hedefine koyan bir grup gazeteci yirmi4.com çatısı altında toplandı. Bizler, gerçeğin peşinde koşmak, halka doğruları anlatmak, sadece gazetecilik yapmak istiyoruz. Bu anlayışı o gerekçe ile sloganımız yaptık. Sadece gazetecilik yapmak, toplumu bilgilendirmek. Gerçeği aramak, bulmak ve eğip bükmeden sokaktaki insana ulaştırmak istiyoruz. Hiçbirimiz kahraman değiliz... Sadece gazeteciyiz... Ve öyle de kalmak istiyoruz...

Biz sokaktaki insanı yok sayan, kamusal görev bilincinden hızla uzaklaşmış, sermayeye, iktidarlara hizmet eden, mesleğin evrensel değerlerini görmezden gelen bu faydacı medya düzenine, al gülüm ver gülüm anlayışına, özgürlüklere karşı tutum alan, gerçeklerin üzerini örtmeye koşullu çarpık, sansürcü, yasakçı şekillenmeye temelden itiraz ediyoruz.

Dirençli, özgür bir gazeteciliğe, halkı doğru bilgilendirecek alternatif bir medyanın mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu şiarla yola çıkıyor ve topluma şu sözü veriyoruz... Sizi olup bitenden haberdar edeceğiz! Sorular sormak, yanıtlar almak, haber yazmak ve  gerçeğe kapı aralamak için geliyoruz... Sevgili okurlar; özgür, bağımsız, halkın sesi olmaya aday, patronsuz yirmi4.com’u lütfen izleyiniz, bize omuz veriniz…"

Bozkurt'un genel yayın yönetmenliğinde oluşturulan deneyimli Ankara merkez bürosu, Murat Şahin, Çınar Özer, Meriç Tafolar, Seda Bugari, Çağlar Ballıktaş, Nilay Kamu ve Ersin Çelebi’den oluşuyor.

GÜÇLÜ YAZAR KADROSU

Yirmi4.com, yayın hayatına güçlü yazar kadrosuyla başlayacak. FETÖ'nün emniyetteki yapılanmasını ilk kez afişe eden ve bu nedenle örgütün hedefi haline gelen "Fetullah'ın Copları" isimli kitabın yazarı gazeteci Zübeyir Kındıra'nın yanı sıra deneyimli gazeteciler de yirmi4 için yazacak.

Kanal D Eski Ankara Temsilcisi, gezgin yazar Erhan Karadağ,  spor yazarlarının etkili ismi Erkut Tekin,  parlamento  haberciliğinin  güçlü temsilcisi, eski PMD Başkanı Hıdır Göktaş,  gazeteci, sunucu, oyuncu, programcı, yapımcı ve yazar olarak çalışmalarını sürdüren Metin Uca,  Çağdaş Gazeteciler Derneği eski Başkanlarından gazeteci Rahmi Yıldırım, gazeteci Selami İnce, Almanya’dan gazeteci Süheyla Kaplan, CNNTürk eski Genel Yayın Yönetmeni, RS FM’de bide bunu dinle adlı programını sürdüren Yavuz Oğhan da, Yirmi4.com'da yazacak.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idama götürülüşlerini "Ölüme Oy Vermek... İdam Tarih Oldu Utancı Kaldı" isimli kitabıyla anlatan gazeteci Türey Köse de, Yirmi4.com için kitap eleştirileri kaleme alacak.

ÇANDAR, ÇELİK VE AKAY DA YİRMİ4’TE

Yirmi4.com'un yazar kadrosunda 16 albüme bir de kitaba imza atan ödüllü sanatçı Çelik, yapımcı ve yönetmen olarak ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönen sinemacı Ezel Akay, bir dönem milletvekilliği de yapan halk müziği sanatçısı Tolga Çandar, Ortadoğu uzmanı, Erdoğan’ın Suriye Savaşı kitabının yazarı Hamide Yiğit, kişisel gelişim yazılarıyla psikolojik danışman Mehtap Kayaoğlu ve Hayvan Hakları Federasyonu  (HAYTAP) Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan hayvan hakları yazıları ile yirmi4’te olacak.