Gündem
12 Eki 2015 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Yeni Akit Levent Kırca'nın ölümünü böyle duyurdu

Yeni Akit gazetesi Levent Kırca'nın ölümüyle ilgili haberi bakın nasıl verdi?

"Levent Kırca: Arkamdan dua edilmesin!" başlıklı haberinde Akit, Kırca'nın ölümünü "Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gördüğü hastanede öldü" diye  verdi.

İŞTE O HABER

İşte Akit gazetesinin internet sitesindeki o haber:

Ünlü alkolik tiyatrocu Levent Kırca, 67 yaşında karaciğer kanseri sebebiyle kemoterapi gördüğü hastanede öldü. Kanser hastalığına yakalanan Kırca'nın kemoterapi tedavisi sırasında, "Herkes bana dua etsin" gibi lafları sevmediğini söylemişti.

LEVENT KIRCA AÇIKLAMIŞTI: HAYATIMDA İÇKİ KULLANMADIM

Skeçlerinde canlandırdığı sarhoş tiplemesi ile akıllara kazınan Kırca, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda hayatımda hiç içki kullanmadım, hiç sigara içmedim demiş ve kendisinin dindar bir insan olduğunun altını çizmişti:

"Bir çağdaş annenin, babanın çocuğu olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak utanılacak bir şey midir? Benim farklı tarafım Türk halkının beni sevmesi. Sahnede oyun oynarken seyirciye bakıyorum en az üçte biri başörtülü. Ben de dindar, dinine bağlı bir adamım.

MERAL OKAY VE TÜRKAN SAYLAN İÇİN DE YAPMIŞTI!

Türkan Saylan için de benzer şekilde saygısızlık içeren haberler yapan gazete, Saylan'ın kemoterapi sebebiyle dökülen saçlarını örtmek için kullandığı boneyi kast ederek "hayatı boyunca başörtü düşmanlığı yaptı, ama ömrünün son zamanlarını başörtülü yaşadı"  ifadelerine yer vermişti.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi Meral Okay'ın vefatını ise ‘O KADIN ÖLDÜ’ başlığıyla vermişti.
Meral Okay, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayınlanmaya başlandığı günlerde yandaş medyanın hışmına uğramış ve bazı internet sitesi ve gazetecelerce hedef gösterildiğini söylemişti.