Gündem
18 Şub 2013 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

YAZARLIK VE EDİTÖRLÜK KURSU BAŞLADI

'Yazı ve Editörlük Kursu'nda yeni dönem 17 Şubat 2013 Pazar günü günü başladı.

Birlik Vakfı'nda düzenlenen 'Yazı ve Editörlük Kursu'nda yeni dönem 17 Şubat 2013 Pazar günü günü başladı. Mehmet Nuri Yardım'ın yönetimindeki kurs, pazar günleri, 13.00-15.00 saatleri arasında olacak.

Yazı ve Editörlük Kursunda, 'Röportaj', 'Haber', 'Makale', 'Hikâye', 'Deneme', 'Roman', 'Araştırma', 'İnceleme', 'Şiir', 'Metin Yazarlığı' ve 'Hâtıra' ile birlikte 30 civarında edebiyat ve gazetecilik dalı ayrı ayrı ele alınıyor. Edebî metinlerin tahlil edildiği kurs sırasında kitap, dergi, yayınevi ve internet sitesi editörlüğü konuları da geniş şekilde işleniyor. Öğrencilerin yazı çalışmaları derste değerlendirilirken başarılı bulunanlar dergi ve sitelerde yayımlanıyor.

Geçen dönem 23 mezun verdi

Öte yandan, 'Yazı ve Editörlük Kursu'na dört ay devam eden 23 öğrenciye başarı belgeleri geçen Pazar günü törenle verildi. Kursa düzenli olarak devam eden öğrencilerin büyük bir kısmı, yazı yazmaya, röportaj yapmaya ve edebî çalışmalara başladılar. Kurstan sonra çeşitli yayın organlarında işe başlayanlar ve yayınevlerinde editör olarak çalışanlar da bulunuyor.