Gündem
29 Tem 2015 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Yazarlığı bıraktım' diyen Emrah Serbes'e Radikal yazarından yanıt!

Yekta Kopan, Twitter'dan yazarlığı bıraktığını açıklayan Emrah Serbes'e köşe yazısıyla yanıt verdi.

Radikal gazetesi köşe yazarı ve edebiyatçı Yekta Kopan, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan yazarlığı bıraktığını belirten Emrah Serbes'in açıklamalarını köşe yazısına taşıdı.

KORKAK BİR TATLI SU BALIĞI OLURUM

Yekta Kopan, Serbes'in twitini başlangıçta görmediğini, sonra ise ilgisini hiç çekmediğini şöyle anlattı:

"... Sosyal medya 'konu' ayrımı yapmıyor zaten. Her konu aynı şekilde karşılanıyor. Yeter ki, sevginizi de nefretinizi de uçlara götürecek cümleler kurmayı başarın. Yeter ki, her konuda "biz-siz-onlar" üçgenini kurabilin.

Öteki 'kıldığınızın' kanını emerek güçlenin. Gerisi kendiliğinden geliyor.

Örneğin benim bu yazıda Emrah Serbes'i fena halde dövmem ya da acayip alkışlamam gerekiyor. Aralarda bir yerde durursam "korkak bir tatlı su balığı" olurum. Uçlarda keskinleşmezsem "arkadan dolanan müsvedde" olurum. Hiç görmezsem, "her konuya dır dır etmeyi biliyorsun, işine gelmeyince mi sustun hesapçı herif" olurum."

GERÇEKTEN SANATA BUGÜN İHTİYACIMIZ VAR MI?

Yazısında; "Konu hiç mi hiç ilgimi çekmedi" diyen Kopan, "Ama mesaj ve fotoğrafla ilgili yorumlardaki "Sanata tam da böyle günlerde ihtiyacımız var," cümlesi ilgimi çekti. Gerçekten ihtiyacımız var mı? Varsa, nasıl bir sanata ihtiyacımız var?" diye sordu.

Yekta Kopan, yazısının devamında; "Artık daha net olmak zamanı" dedi ve "Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede, tam da bu zamanda, eveleyip-gevelemeyen, işkembeden sallamayan, ezberleri tekrar etmeyen, yaşananları anlatmak için yeni ve cesur cümleler kurmaya cesaret eden, normalleştirmeyen-sıradanlaştırmayan bir sanat anlayışına her zamankinden çok ihtiyacımız var" yazdı.

EMRAH SERBES: "YAZARLIĞI BIRAKTIM"

Yazar Emrah Serbes, Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" ifadelerini kullanmıştı.