Televizyon
27 Tem 2015 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Yaz dizilerinden hangileri Eylül'de devam edecek?

Ajans Press, hafta içinde yaz dizilerinin medyada ne kadar yer aldığını araştırdı, bu yapımların medya karnesini çıkardı.

Habertürk tv yazarı Mustafa Doğan bugünkü yazısında hangi yaz dizilerinin Eylül ayında devam edeceğini yazdı.

İşte Doğan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Haber adetleriyle reyting arasında ‘çoğunlukla’ (her zaman değil) doğru bir orantı olduğu için liste, dizilerin hangilerinin sınıfı geçtiği ve yeni sezonda devam edeceği konusunda fikir veriyor...

Listeye göre; başrollerini Elçin Sangu ve Barış Arduç’un paylaştığı ‘Kiralık Aşk’, 249 haberle yaz döneminin en çok konuşulan dizisi olmuş.

NE MÜNASEBET ÜÇÜNCÜ

Çoğu romantik-komedi türündeki diğer yaz dizilerine kıyasla daha ağır bir konusu olan ‘Güneşin Kızları’, 232 haberle listenin ikinci sırasında yer almış.

Listede ilk 3’e girmeyi başaran bir diğer diziyse SHOW TV’nin ‘Ne Münasebet’i. Pelin Akil ve Sarp Levendoğlu’nun başrolleri paylaştığı, bol sakarlık ve çokça çatışmayla örülen hikâyesiyle dikkat çeken dizi, 215 habere konu olmuş.

Listedeki diğer diziler ise haber adetlerine göre şöyle sıralanmış: ‘Kırgın Çiçekler’, ‘Tatlı Küçük Yalancılar’, ‘Kalbim Ege’de Kaldı’, ‘Çilek Kokusu’, ‘Tutar mı Tutar’, ‘Beş Kardeş’, ‘Fabrika Kızı’, ‘Adı Mutluluk’, ‘İlişki Durumu: Karışık’, ‘Aşk Zamanı’, ‘Sen Benimsin’, ‘İnadına Aşk’, ‘Yaz’ın Öyküsü’, ‘Günebakan’.

7 DİZİ TEHLİKE HATTINDA

Listeyi inceledikten sonra dizilerin son haftadaki reytinglerini çıkardım.

Kural basit; bir dizinin share’i, yani izlenme payı 14’ün altına düşerse, o dizi kalkar.

Peki bir haftalık performanslarına göre yaz dizilerinden hangileri kendilerine eylülde başlayacak kış sezonunda yer bulacak, hangileri arşive yollanacak?

‘Kiralık Aşk’, ‘Güneşin Kızları’, ‘Çilek Kokusu’, ‘Kırgın Çiçekler’ ve ‘Adı Mutluluk’, şimdiden eylül için rezervasyonlarını yaptırdılar.

Kritik sınırın yakınlarında dolaşan ‘Yaz’ın Öyküsü’, ‘İlişki Durumu: Karışık’, ‘İnadına Aşk’ ve ‘Kalbim Ege’de Kaldı’nın kaderini önümüzdeki birkaç haftada alacakları reytingler ve kanalların yeni sezon politikaları belirleyecek.

Maalesef bu dokuz dizi dışındaki yapımlar için durum hiç parlak değil.

‘Ne Münasebet’, ‘Tatlı Küçük Yalancılar’, ‘Sen Benimsin’, ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’, ‘Aşk Zamanı’, ‘Beş Kardeş’ (İki hafta sonra final yapacağı açıklanmıştı) ve ‘Günebakan’ ne yazık ki ‘Fabrika Kızı’ ve ‘Tutar mı Tutar’ ile aynı acı sonu paylaşacak...