CineRadar
05 Eyl 2014 00:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Yatak odanızda çektikleriniz başkasının eline geçmesin!

Eylül’ün ilk haftasında da vizyon, yaz takvimine inat sakin. Bu hafta beş film gösterime giriyor. Yine de seveceğiniz bir film bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda…

Cameron Diaz’ın sürüklediği Kaset İşi bir yetişkin komedisi ama Hollywood’un iyi becerdiği “gösterip de vermeyen” filmlerden, afişe kanmayın komedisi bol, cinselliği dozunda bir film bu… Ninja Kaplumbağalar yeniden karşımızda, film yurtdışında pek övgü almadı, Megan Fox’un oyunculuğu yerden yere vuruldu ama iyice mutantlaşmış kaplumbağalar “efekt filmi” sevenlerin hoşuna gidecek.
 
Bu hafta bir de yerli komedi var: Şipşak Anadolu… Cengiz Küçükayvaz önemsiz komedi filmlerinin unutulmaz aktörü olmaya aday, bakalım bu filmde parlayacak mı? görme duyusunu kaybedince eve kapanan bir kadın yazarın aklını da kaybetmemek için gerçekliğe sıkı sıkı sarılma mücadelesini işleyen Körlük ve bu yıl sinema dünyasının acı kaybı olan Philip Seymour Hoffman’ın başrolünde oynadığı etkileyici gerilim İnsan Avı, haftanın diğer filmleri…
 
İşte Murat Tolga Şen’in hazırladığı Cineradar köşemizde, haftanın tüm filmleri…
 
Kaset İşi (Sex Tape)
 
Jake Kasdan’ın yönettiği ve Cameron Diaz, Jason Segel, Ro Corddry ile Ellie Kemper’in oynadığı Kaset İşi (Sex Tape), 05 Eylül 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Evli ve birbirlerine çok aşık olan Jay ve Annie, on yıllık beraberlik ve iki çocuktan sonra tutkularını kaybetmişlerdir. İlişkilerindeki tutkuyu geri getirmek için üç saatlik eğlenceli bir seks maratonu sırasında kendilerinin bir videosunu kaydederler. İlk başta harika bir fikir gibi görünen kayıt işi, bu en mahrem videolarının yayıldığını öğrendiklerinde büyük bir soruna dönüşür. Panikle, videonun yayılmasını durdurmak için çılgın ve macera dolu bir gece başlar.
 
Ninja Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles)
 
Jonathan Liebesman’ın yönettiği ve Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner ile K. Todd Freeman’ın oynadığı Ninja Kaplumbağalar (Teenage Mutant Ninja Turtles), 05 Eylül 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Shredder ve Foot Clan örgütü, polisten politikacılara kadar her şeyi demir bir yumrukla kontrol etmeye başlayınca New York’a karanlık çöker. Olağandışı ve dışlanmış dört erkek kardeş kanalizasyondan Ninja Kaplumbağalar olarak ortaya çıkana kadar gelecek korku doludur. Kaplumbağaların şehri kurtarmak için korkusuz muhabir April O’Neil ve dikkatsiz kameramanı Vern Fenwick ile birlikte çalışmaları gerekmektedir.
 
Şipşak Anadolu
 
Şenel Aldı’nın yönettiği ve Gökçe Özyol, Levent İnanır, Cengiz Küçükayvaz ile Ececan Gümeci’nin oynadığı Şipşak Anadolu, 05 Eylül 2014’de Roll Caption dağıtımıyla Remle Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Hikâyesi doksanlarda geçen Şipşak Anadolu, sıcak, samimi, komik insanların yaşadığı bir kasabanın filmi. Gittiği her yere beraberinde koltuğunu da taşıttıran Belediye Başkanı Goltuklu Başkan Şeref Hakbilir; şipşak fotoğrafçılığı yapan idealist Kadir; kasabanın imamı Zallami ve kasabanın en zengini, çapkın beyaz eşya dükkânı sahibi Hüseyin. Bir seferinde Hüseyin’in yolu iki Rus kızla, Cicişler’le kesişir. Cicişler’e çarşaf giydirerek kasabaya getirir.
 
Körlük (Blind)
 
Eskil Vogt’un yönettiği ve Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali, Marius Kolbenstvedt, Stella Kvam Young, Isak Nikolai Moller, Jacob Young, Nikki Butenschon, Erle Kyllingmark ile Fredrik Sandahl’ın oynadığı Körlük (Blind), 05 Eylül 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Körlük, görme duyusunu kaybedince eve kapanan bir kadın yazarın aklını da kaybetmemek için gerçekliğe sıkı sıkı sarılma mücadelesini işleyen, gerilimli olduğu kadar mizah unsurlarını da kullanan bir dram. Yalnızca görme değil yazma ve yalnızlık üzerine de olan film, gerçeküstü atmosferi, seyrek diyalogları ve sürprizli mizahıyla son derece özgün.
 
İnsan Avı (A Most Wanted Man)
 
Anton Corbijn’in yönettiği ve Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe ile Robin Wright’ın oynadığı İnsan Avı (A Most Wanted Man), 05 Eylül 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Vahşice işkence görmüş yarı Çeçen, yarı Rus, bir göçmen, Almanya’nın Hamburg şehrindeki İslâm topluluğuna girer ve babasının haksız kazanılmış serveti üzerinde hak iddia eder. Alman ve ABD gizli servisleri bu konuya yakın ilgi gösterir. Zaman ilerleyip risk yükseldikçe taraflar bu en çok istenen adamın gerçek kimliğini ortaya çıkarma yarışına başlar. Ezilmiş bir kurban mı, yoksa yok etme eğilimli bir radikal midir?
 
CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.