Gündem
25 Mayıs 2015 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Yasin Aktay'dan 'salavatlı Erdoğan türküsü' savunması!

Yasin Aktay "Güya Recep Tayyip Erdoğan'a yalakalık, haşa biz Tayyip Erdoğan'ın insan olduğunu biliriz. O insandır. O da hata yapabilir"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Baykan ilçesinde esnafı ziyaret etti. AKP seçim lokalini ziyaret eden Aktay burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün sosyal medyada geniş yankı bulan “Salavatlı Erdoğan türküsü” hakkında konuşan Aktay ilginç açıklamalarda bulundu. Türkü üzerinden karalama kampanyasına başlanıldığını savunan Aktay “Güya biz peygamber efendimize hakaret etmişiz, haşa. Biz peygamber efendimizin ‘Salatü Selam’ getiririz her seferinde. Siirt’te bir türkü vardır, kadınların düğünlerde halay çekerek söyledikleri ‘Salli Ala Muhammed’ sözü. Eğer bir düğündeysek damadın, damadın yakınlarının ve görümceye bir şeyler söylenir ve arkasından da ‘Salli Ala Muhammed’ denir” dedi.
     
“Hak la ilahe illallah denilen Türkülerimiz var”

Sinirlenen birinin öfkesini yatıştırmak için “Salli Ala Muhammed” denildiğini vurgulayan Aktay, “Hazreti Muhammedi hatırlattığı zaman utanır insan ve daha ileri gitmez. Kendine gelir ve çokta etkili de olur. ‘Salli Ala Muhammed’ demek kadar bir insanı yatıştıracak bir şey yoktur. Bir güzellik gördüğümüz zaman aynı şeyi yapıyoruz. ‘Allahümme Salli Ala Muhammed’ deriz. Bu Siirt’in folkloru, kültürüdür. Türküde ‘Salli Ala Muhammed’ denir mi? denir. Neden denilmesin. Türkçe’de de birçok türkümüz var. ‘hak la ilahe illallah’ denilen Türkülerimiz var” ifadesini kullandı.

“Şeçim de bir bakıma düğündür”

Aktay, seçimin de bir bakımda düğün olduğunu, kimin mürüvveti görülüyorsa onun hakkında güzellemeler yapıldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biri hakkında güzellemeler yaparken yine Resulallah’ı hatırlarız. Bize şunu demeye çalışıyorlar güya Recep Tayyip Erdoğan’a yalakalık, haşa biz Tayyip Erdoğan’ın insan olduğunu biliriz. Liderimizdir Tayyip Erdoğan Türkiye’ye çok çok önemli hizmetler etmiştir. Ama biliriz ki o insandır. O da hata yapabilir, parti başkanımız iken biz onun hatalarını gördüğümüz zaman kendi içimizde parti mekanizmalarımız içerisinde gördüğümüz zaman onu eleştirirdik. O konuda hiçbir problem yoktu aramızda.”

MİT tırlarının durdurulması

Yaptığı esnaf ziyareti esnasında MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili konuşmasına değinen Aktay, “Esnaf gezisi yaparken bir ortama denk düştük. Bir sürü örgüt militanı toplanmış. Elhamdülillah biz her yere gittik ve hiçbir şeyden de korkmadık ve çekinmedik. On kişi birden bir şey söylüyor biri başka bir şey söylüyor o ara söylediğimiz sözlerle telefonla kötü bir kayıtla bunu da dünyaya servis ettiler. Altını ve çözümlemeyi de onlar doldurdular. Güya biz demişiz ki ‘Yasin Aktay, o tırlar içinde silah olduğunu itiraf etmiş ve Özgür Suriye Ordusuna silah gönderdiğini itiraf etmiş’ şeklinde verilmiş. Benim ne o TIR’lardan haberim var, o TIR’ların içerisinde ne olduğundan zaten haberi yok” dedi.

“Hükümetimiz zaten bu yönde bir açıklama yapmıştır”

Aktay, tırlarda MİT’in Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği yardımların bulunduğunu bildirdi. Aktay, şunları ifade etti: “Benim hiçbir şeyden haberim yok ve sonradan ortaya çıktı ki Kılıçdaroğlu videosunu seyretmiş. Öyle diyor, ona da ne kadar güvenmeyeceğimizi  bilmiyorum ama söylediğine göre 17 Aralık kumpasın içerisinde oda vardır demektir. Demek ki 19 Ocak’ta Adana’daki TIR’ları durduran Paralelci kumpasın içerisinde oda vardı. Oturup görüntüleri seyretmiş sonra dönüp bana Yasin Aktay doğru söylüyor o TIR’larda silah vardı ve ben videosunu seyrettim. Benim tek bildiğim o TIR’ların Paralelci medya tarafından hakları olmadığı, Paralelci savcılar veya jandarma tarafından durdurulduğu MİT’in Suriye’de oradaki Bayırbucak Türkmenlerine götürülen yardım ve hükümetimiz zaten bu yönde bir açıklama yapmıştır. Ben buna inanıyorum işin doğrusu da budur. O ortamdaki tartışma da Adana’daki TIR’lar üzerinde bir tartışma değildi, ‘Türkiye IŞİD’i mi destekliyor?’ Hayır asla Türkiye IŞİD’i desteklemiyor diyoruz. Aksine Türkiye IŞİD’e karşı Özgür Suriye Ordusunu verdiği mücadeleyi destekledi.”