Güncel
06 Mar 2018 22:05 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:57

Yargıtay Onur Gecesi

- Yargıtayın kuruluşunun 150. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Yargıtay Onur Gecesi"ne, TBMM Başkanı Kahraman, Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, Danıştay Başkanı Güngör, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Yılmaz ile yüksek yargı organlarının temsilcileri katıldı

ANKARA (AA) - Yargıtayın kuruluşunun 150. yıl dönümü, başkentte düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yargıtayın kuruluşunun 150. yıl dönümü dolayısıyla Grand Ankara Otel'de "Yargıtay Onur Gecesi" düzenlendi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in ev sahipliğindeki geceye, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, yüksek yargı organlarının üyeleri ile çok sayıda hakim katıldı.

Başkan Cirit, gecenin açılış konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Etkinlikler kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı konuklara teşekkür eden Cirit, "Dostluğun, akrabalığın ve kardeşliğin en güzel örneğini göstermişlerdir." diye konuştu.

Cirit, gecede, Yargıtayın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye'ye davet edilen yabancı konuklara çeşitli hediyeler takdim etti.