Magazin
24 Haz 2018 14:53 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:43

Yapım şirketi iflas etmişti! Hümeyra’nın alacakları "Paramparça"

Bir süre önce iflas başvurusunda bulunan Endemol Medya Prodüksiyon şirketine sanatçı Hümeyra da dava açtı.

“Paramparça” adlı diziden alacağı için geçen yıl davalı şirkete icra takibi başlattığını, ancak davalı şirketin icra takibini durdurduğunu iddia eden Hümeyra Akbay, icra takibi başlattıktan sonra iki bölümün ücretinin ödendiğini, ancak dosya masrafı, vekalet ücreti, harç parası ve diğer masrafların ödenmediğini iddia etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Hümeyra dosya masrafları için Endemol Medya şirketine itirazın iptali istemiyle dava açtı. Sanatçı Hümeyra’nın avukatı İsmail Filiz’in İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava dilekçesindeki iddialara göre dizide oynayan oyuncuya 81 ve 82’inci bölümün ücretleri ödenmedi. Hümeyra da İstanbul 4. İcra Müdürlüğü kanalıyla icra takibi başlattı. Davalı şirket oyuncunun banka hesabına 81 ve 82’inci bölümün ücreti olan 55 bin lirayı yatırdı.

Ancak iddiaya göre Endemol şirketi, dosyadaki vekalet ücreti, faiz, masraflar ile harç parası, kısacası borcun diğer unsurlarının parasını yatırmadı. Davalı şirketin icra dosyasına itirazda bulunduğunu dava dilekçesinde anlatan avukat İsmail Filiz, “İcra dosyasında asıl alacak haricen ödenmiştir. Ancak ödenmemiş olan faiz, vekalet ücreti, masraflar, harç vb. masraflar ödenmemiştir. Alacakların faiziyle birlikte tarafımıza ödenmesini ve davalı aleyhine ayrıca yüzde 20 icra inkar tazminatına karar verilmesini istiyoruz” dedi.