Televizyon
22 Ağu 2015 14:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Wilma Elles'e güzel haber!

Dizi oyuncusu Wilma Elles bir süredir birlikte olduğu işadamı sevgilisi Kerem Göğüş'ten geçtiğimiz aylarda evlilik teklifi almıştı.

Elles resmi nikâh öncesi Müslüman olup 29 Aralık 2014'te Kerem Göğüş'le birlikte imamın karşısına geçmişti. Kıyılan imam nikâhı sonrası Elles, işadamından "mehir" talebinde bulunmamış ve ünlü çift, resmi nikâhlarını yaz aylarında yapacaklarını belirtmişlerdi. Fakat Alman oyuncu ve uğruna Müslüman olduğu sevgilisi Kerem Göğüş, resmi nikâhtan önce imam nikâhının kıyılmasının yasalara aykırı olduğunu ve suç işlediklerini o tarihte bilmiyordu. Bir vatandaş, çiftin imam nikâhıyla evlendiklerini basından takip edip ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Wilma Elles ve Kerem Göğüş'ün resmi değil dinsel tören ile evlenme işlemi yaptırdıkları için Türk Ceza Kanunu'nun 230'uncu maddesini ihlal ettikleri belirtildi. İhbar sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Wilma Elles ve Kerem Göğüş hakkıında soruşturma başlatıldı.

OY ÇOKLUĞU İLE İPTAL

Soruşturma devam ettiği sırada Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 27 Mayıs 2015'te imam nikâhı ile ilgili kanun maddesine düzenleme getirildi. AYM, TCK'nın 230. maddesini, "özel hayatlarına ilişkin tercihleri ve dini inançları gereği" diyerek "oy çokluğuyla" iptal etti ve imam (dini) nikâhı için önce resmi nikâh yapılması şartını ortadan kaldırdı. İki ünlü isim hakkında yürütülen soruşturma ise bu gelişme üzerine takipsizlikle sonuçlandı.