Gündem
03 Tem 2015 13:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

WikiLeaks'in kurucusundan şaşırtan talep!

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a seslenerek Fransa'dan sığınma istedi

WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, Fransız gazetesi Le Monde’a yazdığı açık mektupta Fransa’dan sığınma istedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’a seslenen Assange, ABD hükümetinin “zulmünün kurbanı” olduğunu söyledi.

Russia Today’in haberine göre, ABD hükümetinin “insan hakları ihlalleri ve tartışmalı eylemlerini ortaya çıkarması nedeniyle böyle bir zulme” maruz kaldığını ifade eden Assange’ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:
“Muhbirlerin WikiLeaks’e aktardığı ve toplumun çıkarını ilgilendiren bilgileri yayınlamak nedeniyle ben, casusluk, komplo, hırsızlık veya ABD hükümetine ait gizli bilgilerden taviz vermek ve bilgisayar ihlalleriyle yargılanıyorum ve müebbet hapis veya daha kötü bir ceza riski var.”

Üç yıldır Londra’da bulunan Ekvador Büyükelçiliği’nde yaşayan Assange, Ekvador’un “muhtemelen hayatını kurtardığını” söyledi.

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Assange’a siyasi sığınma verilebileceğini belirtmişti.  Bu açıklamayı olumlu karşıladığını ifade eden Assange, “Böyle bir jest, doğal olarak insani ve sembolik olur ve gerçeği ortaya çıkarmak için risk alan gazeteci ve muhbirlere cesaret mesajı gönderir” dedi.