Gündem
06 Ara 2016 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Wikileaks, Berat Albayrak'ın maillerini yayınladı, altından Levent Gültekin çıktı!.

Wikileaks, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımladı.

Wikileaks, Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ait e-postaları yayımladı. Yüzlerce mailin yer aldığı yazışmalarda, son dönemlerde "muhalif" basında görünen Levent Gültekin'in de maili yer aldı.

CİNE 5’İ PAZARLIYOR

İşadamı Erol Aksoy’a ait olan Cine 5 kanalına TMSF el koydu. Kanalın başına ise Levent Gültekin geçirildi. Gültekin, 2010 yılında Serhat Albayrak’a attığı mailde TMSF tarafından satışa çıkarılan Cine 5 kanalını satın almalarını, eğer kendileri almazsa ‘bizden’ diye tabir ettikleri birilerinin alması gerektiğini yazıyor.

ARACILIK TEKLİFİ

Geçmişte iktidara yakın blokta yer alan yeni ‘muhalif’ Gültekin, 2010 yılında Cine 5’i pazarlarken, izlenme oranlarını, reklam gelirlerini, yayın haklarını sıralıyor. Gültekin’in ısrarla bahsettiği şey ise ‘Cine 5’in kumandalarda edindiği yer.’ O dönem haber kanalı kurma planı olan Serhat Albayrak’a Cine 5’in ihalesi ile bilgiler de veren Gültekin, eğer kendileri alıcı olacak olursa o dönemki TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile görüşebileceğini, yeniden ihale şartnamesi hazırlanabileceğini söylüyor.

"CİNE5'İ ALMANIZ SİZİN İÇİN CİDDİ FAYDALAR SAĞLAYACAKTIR"

4 Eylül 2010 tarihinde atılan e-postada, o dönem haber kanalı kurma projesi olan Albayraklara Cine5'i almalarının 'daha cazip' olacağını belirten Gültekin, şunları söylüyor:

"Yeni kurulan bir haber kanalının 1 veya 1.5 izlenme oranlarına ulaşması (eski karasal hakkı bulunmuyorsa) neredeyse imkansız denecek bir durumdur. (Bu arada Cine5’in tek artısı karasal yayını değil 15 yıldır kumandalarda edindiği yerdir.) Çünkü yeni bir kanalın kumandalara girmesi evlerinde veya ofislerinde gerek uydu gerek karasal anten ayarlamasını yapmış olan izleyiciler yeni bir ayar değişikliğine gitmedikleri sürece imkansızdır. Bu nedenle 24 haber kanalında kumandalara girmek amacıyla defalarca maç yayınlarını almış olmamıza, Türkiye genelinde yaklaşık 20 büyük ilde karasal yayın kurmuş olmamıza rağmen yaklaşık 3,5 yılın sonunda ne yazık ki hala 0,1 bandını aşabilmiş değildir. Buradaki izlenme oranının düşüklüğünün içeriğin kalitesiyle alakalı olmadığını bilmenizi istiyorum. Çünkü yeni kurulan bir TV kanalının izleyici kumandasında yer edinmesi bir hayli zordur. Yukarıdaki bilgiler ışığında, eğer haber kanalı kurmakta kararlıysanız Cine5’i almanız sizin için ciddi faydalar doğuracaktır".

GÜLTEKİN'DEN ALBAYRAK'A İHALE ŞARTLARI BİLGİSİ

Cine5'in reklam gelirinin de önemli düzeyde olduğunu belirten Gültekin, "Cine5’in şu anda aylık yaklaşık 800-900 bin TL reklam geliri vardır. Yeni kuracağınız haber kanalının reklam gelirinin bu banda ulaşması için bile ciddi bir zamana ihtiyaç vardır. Bu nedenle Cine5 sizin için çok cazip ve temel ihtiyaç konumundadır" diyor.

Cine5'in satış ihalesine ilişkin bilgiler de veren Gültekin, "Biliyorsunuz Cine5 en son 45 milyon dolardan ihaleye çıktı. Fakat alıcı çıkmadığından satış olmadı. Eğer siz alıcı olursanız Şakir bey ile konuştum aşağıda belirttiğim şartlar çerçevesinde ihaleye çıkma imkanları varmış. Yani şartname yeniden hazırlanabiliyormuş. Şöyle: talip olan kurumun alacağı maksimum rakamı bildirmesi üzerine (benim tahminim yaklaşık 35 milyon dolara) o rakamdan ihaleye çıkabiliyor. Bu rakamın % 25’i nakit geriye kalan kısmı için yaklaşık 7 yıl vade yapabiliyorlarmış. Bu şu anlama geliyor: Aylık yaklaşık 500 bin USD taksitle Cine5’i alabilirsiniz. Aldığınız Cine5 frekansından sizin haber kanalının yayınını verebilirsiniz. Yaklaşık 15 yıldır yayında olduğu için izleyici kumandasında elde ettiği yeri haber kanalı için kullanmaya başlarsınız. Bu durumda izlenme oranlarınıza ciddi etki edecektir. 1.3 izlenme payı olan haber kanlının aylık reklam geliri 4-5 milyon TL iken (habertürk ve NTV) izlenme oranın 0,1 olan haber kanalının reklam geliri ise 1.3 milyon TL civarındadır. (24 haber)" şeklinde ifadeler kullanıyor.

"CİNE5 SİZİN İÇİN DAHA AVANTAJLI"

Yeni bir haber kanalı kurmaktansa Cine5'in alınmasının daha avantajlı olacağını belirten Gültekin, "Yayına vereceğiniz haber kanalı Cine5’in kumanda avantajını kullandığında yaptığınız her iyi işin müşteri tarafından görünmesini de sağlamış olacaksınız. Yukarıda bahsettiğim rakamlar da size gösterecektir ki kanalın reklam gelirindeki fark kendi taksitini rahatlıkla ödeyebilecek durumdadır" diyor.

"CİNE5'İ ALMANIZI CANI GÖNÜLDEN İSTİYORUM"

Gültekin e-postasının son bölümünde de 'samimi' ifadeler kullanarak, "Yukarıda ki bilgiler ışığında Cine5 ile ilgili kararınızı gözden geçireceğinizi umuyorum. Gerçekten sizin almanızı canı gönülden istiyorum. İnşallah güzel sonuçlar elde edersiniz. Haber kanalınızın da hayırlı olmasını diliyorum. Yüzünüzü güldürecek bir başarıya en kısa zamanda ulaşacağınızı umut ediyorum" diyor.