Gündem
26 Eki 2015 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Wall Street Journal'ın Türkiye kaygısı!

Amerika'nın köklü gazetesi, sayfalarında Türkiye ile ilgili analizlere yer verdi.

Türkiye’de kritik 1 Kasım seçimine çok kısa bir süre kala bugün Diyarbakır’da meydana gelen ve iki polisin şehit olduğu patlama, yabancı medyada dikkat çekti. Wall Street Journal Gazetesi, Diyarbakır’daki olayın zamanlanmasına işaret ederken Ankara intihar eylemi gibi yeni bir terör saldırısına ilişkin kaygılara vurgu yaptı.

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, “Türkiye, Pazar günü yakından izlenen bir seçime hazırlanırken yeni bir terörist saldırıya ilişkin kaygılar arasında Pazartesi günü Türkiye’nin güneydoğusunda İslam Devleti militanları olduğu süphelenen kişileri hedef alan bir baskın sırasında iki Türk polisi öldürüldü” sözleriyle girdiği haberinde Diyarbakır’da polis operasyonunun yapıldığı binanın dışında bomba patladığını belirtiyor. Haberde şöyle devam ediliyor:

“Baskın, Türk güvenlik güçleri, Pazar günü yapılacak erken seçimi öncesi halkı dikkatli olmayı uyardığını bir sırada meydana geldi. Seçim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucularından biri olduğu ve uzun bir süre hakim siyasi güç olan partinin 13 yılda ilk defa iktidarı paylaşmak zorunda kalıp kalmayacağını belirleyecek.”

WSJ, hükümet yetkililerinin geçen hafta IŞİD militanı olduğu sanılan dört kişinin bir saldırıyı gerçekleştirmek üzere Suriye’den Türkiye’ye seyahat ettikleri uyarısını yaptığını,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da PKK ve  Suriye istihbarat teşkilatını suçladığını ancak Ankara’daki intihar saldırısını daha çok IŞİD’in yapmış olmasından kuşkulandığını anlattığı haberinin son bölümünde şunları yazıyor:

“AKP kaybettiği sandalyeleri geri kazanmaya çalışıyor, ancak anketler, Pazar seçiminin büyük ölçüde Haziran sonuçlarını yansıtacağını gösteriyor. Böyle bir sonuç partiyi  yeniden rakipleriyle bir koalisyon hükümetini kurmaya çalışmayı zorlayabilir.”