Gündem
01 Eyl 2014 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:37

Vergi hocasına şok suçlama! Beni öldürtmek istedi!

Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü’nde Doç. Duran B., aynı bölümde görev yapan ve geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde emekli olan ünlü vergi profesörü Şükrü K.’nın “kendisini öldürtmek istediğini” iddia etti.

Taraf Gazetesi'nden Hüseyin Özay'ın haberine göre Türkiye, Konya Selçuk Üniversitesi’nde hocaların “Sekreter Asuman S.” için işlediği cinayetin şokunu yaşarken, benzer bir cinayet iddiası da Gazi Üniversitesi’nde ortaya atıldı. Üniversitenin Maliye Bölümü’nde doçent olarak görev yapan Duran B. İsimli hoca, aynı bölümde görev yapan ve geçtiğimiz yıl sürpriz bir şekilde emekli olan ünlü vergi profesörü Şükrü K.’nın, “kendisini öldürmek istediğini” iddia ederek Şükrü Hoca hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Duran B’nin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Duran B., Şükrü Hoca’nın kitaplarının tamamında intihal olduğunu tespit ettiğini Şükrü K.’nın bu nedenle kendisini öldürmek istediğini öne sürdü.

Gazi Üniversitesi’nde yaşanan “kasten adam öldürmeye teşebbüs” skandalı, Maliye Bölümü hocalarından doçent Duran B.’nin, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği 31 Ocak 2014 tarihli dilekçe ile gün yüzüne çıktı. Dilekçede, yine aynı bölümde görev yapan ünlü vergi profesörü Şükrü K.’nın kendisini öldürmek istediği ve bu nedenle konunun soruşturulması talep edildi. Suç duyurusunda, Şükrü K.’nın yanı sıra, aynı bölümde memur olarak çalışan Mürüvvet A.’nın ve Alpay K. İle 9 kişinin daha ismi yer aldı. Dilekçede, söz konusu kişilerin de, kasten adam öldürmeye teşebbüs suçunun işlenmesine yardım ettiği öne sürüldü.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Duran B.’nin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı iddialarla ilgili olarak soruşturma başlattı. Soruşturmanın yargıdaki deprem nedeniyle bugüne kadar tamamlanamadığı öne sürüldü. Soruşturma çerçevesinde ismi geçenlerin ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi. Soruşturma ise halen 2013/142243 sayılı dosya numarası ile takip ediliyor.

Suç duyurusunda yer alan iddialar...

“8-9 ESERİNDE İNTİHAL...” Duran B.,suç duyurusu dilekçesinde, aynı bölümde görev yapan Şükrü K.’nın, 8-9 eserinde intihal olduğunun tespit edildiğini ve bu tespitlerden dolayı Şükrü K.’nın geçen yıl sürpriz bir şekilde emekli olmak zorunda kaldığını öne sürdü. Duran B., aynı bölümde çalıştıkları Şükrü K.’nın, intihal olayından olayı kendisini sorumlu tutuğunu ve bu nedenle de kendisini öldürmek için bazı kişilerde anlaştığını iddia etti. Duran B.’nin avukatı aracılığı ile verdiği uç duyurusu dilekçesinde yer alan iddialar şöyle:
“16 Nisan 2013 günü müvekkilim G.Ü.İ.İ.B.B.’den çıkıp evine doğru gitmekte iken yine adı geçen Gıyas ve Mutlu tarafından öldürülmek kastı ile darp edilmiştir. Bu öldürmeye teşebbüs eylemi karşılığında Şükrü K. ve Özgür Ş. Adı geçen kişiler 100 bin liraya anlaşmışlardır. Bunun 20 bin lirası peşin olarak ödenmiştir. Bu olayda gözcülük yapılması ve olayın gerçekleştirileceği yerde keşif yapılması amacıyla üniversitede görevli memur Alpay K. ve askeriyeden ayrılma Arif T. Da bu eyleme dâhil edilmiştir. Eylem öncesi ve eylem günü müvekkilin hangi saatlerde üniversiteden çıktığı hangi güzergâhı takip ettiği arabasını hangi garaja koyduğu ve garajın neresine park ettiği, garajın çıkış kapıları konusunda ayrıntılı bilgi Özgür Ş. tarafından şüphelilere iletilmiştir....”
“KIZ MESELESİ” DEYİN” Suç duyurusu dilekçesinde, şüphelilerin olay günü üniversitenin garajında kendisine sert bir çisimle saldıra bulundukları ve öldürme kastıyla hareket ettikleri öne sürüldü. Dilekçede, olayın ardından, Duran B.’nin, 3-4 gün komada kaldığı ve uzun süre tedavi gördüğü da kaydedildi. Dilekçede, olay günü ile ilgili ilginç bir olayın yaşandığı vurgulanarak, olayın gerçekleştiği bölümdeki kamera kayıtlarının tamamının silindiği iddia edildi. Duran Hoca, dilekçesinde Şükrü K. tarafından tutulan kiralık katillerin paralarını tam olarak alamaması üzerine kendilerine gelerek itirafta bulunduğunu da öne sürdü. Duran B. Dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

“Bu öldürmeye teşebbüs olayının sebebinin ve faillerinin tespit edilememesi amacıyla bizzat Şükrü K. tarafından saldırıda parmağı olan kişilere ve güvenlik görevlilerine ileride açılacak soruşturmada saldırının ‘kız meselesi’ ‘çek-senet işi” ve ‘mafya işi’ olduğu yönünde beyanda bulunmaları yolunda ketlinde bulunmuştur. Nitekim yapılan adli ve idari soruşturmalarda güvenlik görevlileri azmettirici Şükrü K.’nın beyanı doğrultusunda ifade vermişlerdir. Ve bu ifadeler karşılığında güvenlik görevlileri Şükrü K.’dan para almak suretiyle menfaat temin etmişlerdir...”