Gündem
20 Eyl 2018 09:21 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

Venezuelalılar çıldırdı! Nusr-et önünde protesto!

Nusret Gökçe'nin Nusr-et isimli et lokantasına giden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya tepkiler çığ gibi artıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, İstanbul’da Nusr-Et adlı lüks bir lokantada yemek yemesine tepki gösteren Venezuelalılar, restoranın ABD’nin Miami kentindeki şubesi önünde protesto düzenledi. Yaklaşık 100 kişi restoranın önünde eylem yaptı ve Venezuela milli marşı söyledi.

Öte yandan çok sayıda Venezuelalı, Yelp ve TripAdvisor gibi internet sitelerinde Nusr-et’e düşük puan verdi. Tüketicilerin beğeni sıralamasına göre lokanta önerdiği bu uygulamalarda düşük puan ve yorum veren Venezuelalılar, bir anda lokanta zincirinin puanlarının düşmesine sebep oldu.

Nusret Gökçe’nin Miami’deki lokantası önünde iki kişiyle başlayan protesto kısa sürede kalabalıklaştı.

Polisin eylemcilerle restroran arasında önlem aldığı da görüldü. AFP haber ajansına konuşan 65 yaşındaki Lucy Arroe isimli bir protesocu kadın, “Biz açlıktan ölürken, insanlar çöplükten beslenirken, onun (Maduro) lüks içinde koca et dilimlerini yemesi doğru değil” dedi. Miami’deki eylemde, Dünya çapında 14 şubesi bulunan restorana da tepki vardı.



Bazı göstericiler küfürlü pankartlarla görüntülendi.

Olay, Maduro’nun, İstanbul’daki restoranda et yerken çekilen görüntülerinin Nusret Gökçe tarafından sosyal medyada paylaşılması sonrası patlak verdi.

Çok sayıda Venezuelalı ellerinde pankartlarla gösteri yaptı.

Videolardan birinde Gökçe, Maduro ve eşine yemek servisi yaparken görülüyordu. İkinci videoda da Maduro, üzerinde adının yazılı olduğu bir kutudan aldığı puroyu içiyordu.



‘TÜM VENEZUELALILARA SAYGISIZLIK’

70 yaşındaki Yadira Weir, isimli protestocu ise, Nicolas Maduro’nun ziyafetini “tüm Venezuelalılara saygısızlık” olarak yorumladı. AFP haber ajansındaki haberde, Gökçe’nin restoranlarında bir ana yemeğin, 70 ila 250 dolar arasında değişen fiyatlara satıldığı da belirtildi. Restoranın New York’taki şubesi önünde de eylem düzenlendiği bildirildi.