Medya
04 Mayıs 2016 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:30

Veda mı edeceksiniz? Abdulkadir Selvi, Başbakan Davutoğlu'na istifayı sordu!

Başbakan Davutoğlu'na 'veda edecek misiniz?' diye soran Hürriyet yazarı Selvi, sorunun yanıtını köşesinde yazdı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü grup toplantısında "Gerekirse makamı elimin tersiyle iterim, sanal şarlatanların oyunlarına izin vermem" sözleriyle AKP içinde tartışma yaratan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, MYK toplantısında“Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” sorusuna“Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum" cevabını verdiğini yazdı.

Selvi'nin Hürriyet'te "AK Parti'deki gelişmeler nereye gider" başlığıyla yayımlanan (4 Mayıs 2016) yazısı şöyle:

Başbakan konuşmasına milletvekillerine, “Sizlerle birlikte aynı davaya hizmet etmekten gurur duyuyorum” sözleriyle başladı. Ardından AK Parti misyonunu ortaya koyan şu sözler geldi: “Milyonların gözyaşı ve dualarıyla varılan bu hareket; tüzüklerle, kurultaylarla varlık kazanmasından daha fazlasıdır.”

Geçen haftaki konuşmasında, “Kimse AK Parti’yi medya üzerinden dizayn etmeye çalışmasın” diye konuşmuştu. Bu kez sözlerini bir adım ileri taşıdı. “Sanal şarlatanlar” dedi.

Dün Miraç Kandili’ydi. Başbakan konuşmasının finalinde milli görüş geleneğinden gelen partililerin gönül tellerine dokundu.

“Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Şu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar. Gerisi ne yazarsa yazsın” dedi.

MKYK’da yaşananlardan ve Başbakan’ın konuşmasından sonra bu iş nereye gidiyor? Toparlanma imkânı yok mu?

Dün AK Parti grubundan sonra MYK toplantısı yapıldı. MYK’da Başbakan’a, “Sözleriniz bir veda konuşması gibi algılandı. Öyle bir şey var mı?” diye soruluyor. Başbakan aynen şu karşılığı veriyor: “Ben henüz kararımı vermedim. Karar aşamasındayım. Değerlendiriyorum. Bu gece Miraç Kandili, tefekkür edeceğiz. Tezekkür edeceğiz. Muhasebemizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hukuku, benim hukukumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Görevimizi şimdiye kadar yaptık, yine de yaparız. Ama Türkiye’ye ve AK Parti’ye zarar verecek bir hareketin içinde olamayız”

Toplantıdan sonra konuştuğum bir MYK üyesi, Başbakan’ın sözlerini, “Sayın Başbakan ucu açık bir şekilde konuştu” diye tanımladı.