Magazin
04 Ağu 2017 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:02

Vecihi Hürkuş'un hayatı film oluyor! Başrolde hangi isimler var?

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un hayatını konu alan filmin çekimlerine başlandı.

Türkiye’de havacılığın öncü ismi Vecihi Hürkuş’un sıra dışı yaşam- öyküsünü konu alan sinema filminin çekimlerine Kemerburgaz-Göktürk’e kurulan platoda başlandı. “Vecihi Hürkuş” adını taşıyan filmden ilk kareleri yönetmen Kudret Sabancı sosyal medyada paylaştı.



Yapımcılığını Eğrikapı Prodüksiyon’un üstlendiği, senaryosunu ise Savaş Korkmaz’ın yazdığı filmde Vecihi Hürkuş’u Hilmi Cem İntepe, eşi Hadiye’yi ise Gizem Karaca canlandırıyor. Miray Daner ve Bora Akkaş’ın da oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin çekimlerinin eylül ayının ilk haftasında tamamlanması planlanıyor. Film, önümüzdeki yıl vizyona girecek.



Filmin günümüzde geçen sahnelerinde Miray Daner ve Bora Akkaş rol alıyor.



VECİHİ HÜRKUŞ KİMDİR?
1896’da İstanbul’da dünyaya gelen pilot ve mühendis Vecihi Hürkuş, Türk havacılık tarihine damgasını vuran bir isim. Hürkuş, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı’nda görev yaptı. Düşman uçağı düşüren ilk Türk pilot olan Hürkuş, aynı zamanda Türkiye’nin ilk sivil ve askeri uçağını yapan, ilk özel havayolu şirketini kuran kişi. Vecihi Hürkuş, 1969 yılında yaşamını yitirdi.