Televizyon
24 Mar 2017 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:34

Vatanım Sensin'de şok! Hangi başrol oyuncusu ayrıldı? (Medyaradar/Özel)

Yayınlandığı ilk günden beri perşembe akşamlarının reyting zirvesine oturan dizide beklenmedik bir ayrılık yaşandı...

Kanal D'nin bu yıl en iddialı yapımı olarak ekranlara gelen ve perşembe akşamlarının rakipsiz dizisi Vatanım Sensin'de şaşırtan bir ayrılık yaşandı.

Başrollerini Halit Ergenç ve Bergüzar Korel çiftinin paylaştığı reyting rekortmeni dizinin kemik karakteri Eşref Paşa dün gece yayınlanan bölümde, vatanperverliğini Cevdet'e de Mustafa Kemal Paşa'ya kanıtladı. Ancak, Yunanlılar ile yapılan çatışmada Onur Saylak'ın hayat verdiği Miralay Tevfik'in hain kurşununa hedef oldu. 

Peki bu olay nasıl gerçekleşti?

Eşref Paşa, Hamilton ve Tevfik’le iş birliği yapmıştı. Tevfik bağlantısı ile Hamilton’la konuşmuş Mustafa Kemal’in ölümü karşılığında silahları ona vermeyi kabul etmişti. Cevdet de adım adım Eşref’i takip ediyordu. Ancak durum sanıldığından farklıydı. Eşref Paşa Hamilton ile anlaşma yapmamıştı.

Uzun bir süredir Mustafa Kemal’in karşısında yer alan Cevdet Paşa aslında onu destekliyordu. Silahları ve askerleriyle onun adına savaşmaya hazırdı. Hamilton’a da silahlar yerine Türk bayrağı ve askerlerinin ismi olan kutular teslim etmişti. Hamilton kandırıldığını anlayınca neye uğradığını şaşırdı.

Eşref Paşa’nın askerleriyle birlikte Yunanlılarla çatışmaya girdiği sırada ise Tevfik Eşref Paşa’nın yanında yer almış gibi davrandı. Eşref Paşa’yı ummadığı bir anda sırtından vurdu.

Önümüzdeki bölümde neler olacağı merakla beklenirken, Eşref Paşa'nın yeniden ete kemiğe büründüğü Hakan Salınmış, karakterine sosyal medyadan veda etti. 



Salınmış'ın bu mesajı ile Vatanım Sensin'de Eşref Paşa'nın öldüğü de ortaya çıkmış oldu.

Eşref Paşa gerçek kimlik
Gerçek kimliği ile dizide can bulan 1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapmış bir Osmanlı devlet ve siyaset adamıdır. İzmir'in ünlü Eşrefpaşa semti onun adını taşımaktadır. II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yıldönümü vesilesiyle Konak Meydanı'nda inşa edilmiş olan ve günümüzde İzmir'in sembolü haline gelmiş İzmir Saat Kulesi onun da katkılarıyla yapılmıştır. Mehmet Eşref Paşa, Suriye Vali Muavini iken Hicaz'a sık sık gittiği için "Hacı" lakabıyla anılıyordu